Mališani iz "Oblutka" opjevali prijateljstvo

Zanimljiv i vrijedan projekt pulskog Dječjeg vrtića Oblutak pod vodstvom odgojiteljice Antonele Škuflić Savić

| Autor: Doria Mohorović
Sve je krenulo od priče i završilo - pjesmom i spotom (Snimio: Zoran Burazerović)

Sve je krenulo od priče i završilo - pjesmom i spotom (Snimio: Zoran Burazerović)


Vrijedan i lijep projekt nastao je u Dječjem vrtiću Oblutak u Puli. Naime, tamošnji mališani, zajedno s odgojiteljicom te ujedno i glazbenicom Antonelom Škuflić Savić, snimili su simpatičnu pjesmu "Prijateljstvo u Oblutku".

Pjesma je nastala inspirirana pričom "Ladica svaštarica", koju je odgojiteljica Hanija Perkov čitala djeci. Između raznih stvari koje su se nalazile u toj ladici, bila je jedna ljubavna pjesma. Antonela je s djecom razgovarala o ljubavi i prijateljstvu, djeca su iznosila svoja razmišljanja i likovno su se izražavali na tu temu. U sklopu glazbenih radionica koje odgojiteljica Antonela redovito provodi u radu s djecom, od dječjih izjava postupno je nastala pjesma o prijateljstvu koju je uglazbila i usavršila profesorica Ester Marin zajedno sa Antonelom. Ester Marin napravila je aranžman, a djeca su uz matricu vježbala svoju dionicu pjesme. Postupno je nastao glazbeni projekt.

- U studiju Ester Marin snimali smo vokale, što je djeci bilo jako zanimljivo, ponosni smo na njih jer su se jako trudili. Promocija pjesme bila je na HRT Radio Pula u emisiji kod Serđa Valića, koji je djecu i odgojiteljice upoznao s radom studija za snimanje. Djeca su se uživo predstavila u eteru, rekla je Škuflić Savić dodajući da su na snimanju spota, što im je darovao snimatelj Zoran Burazerović, kao i montažu, sudjelovala djeca starije odgojne skupine kao glavni akteri, a svoj doprinos dala su i djeca iz ostale dvije odgojne skupine, i njihove odgojiteljice.

- Zahvaljujemo ravnateljici DV Oblutak Suzani Matošević, koja podržava naše projekte, djeci starije odgojne skupine i njihovim roditeljima, svoj djeci na razini vrtića i njihovim odgojiteljicama koji su svojom suradnjom podržale ovaj projekt. Zahvaljujemo vanjskim suradnicima Ester Marin i Zoranu Burazeroviću. Pjesma i spot bit će vrijedna uspomena djeci, njihovim obiteljima i odgojiteljima u vrtiću Oblutak, rekla je Škuflić Savić.


Podijeli: Facebook Twiter