Dan hrvatske vojske u puli

FOTOGALERIJA / Bili smo na izložbi vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske na Riječkom gatu. Bit će postavljena tijekom cijelog dana

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre


U prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske na pulskom je Riječkom gatu postavljena izložba vojne opreme i naoružanja.

Prije svega želim svim građankama i građanima Republike hrvatske zaželiti Dan državnosti i Dan oružanih snaga. Tu smo na Riječkom gatu gdje se ne nalaze samo elementi hrvatske kopnene vojske nego i elementi domovinske sigurnosti. Tako se ovdje mogao vidjeti i dio Hrvatske ratne mornarice zastupljene sa jednom ophodnim brodom obalne straže, a tu je ispred Hrvatskog ratnog zrakoplovstva helikopter Kiowa Warrior.

Tu je specijalnu opremu zapovjedništva specijalnih snaga obaviještajne pukovnije besposadne letjelice. Neke su tu još iz Domovinskog rata, a neke su suvremene tako da su eksponati doista raznoliki. Sve je to u dobrom duhu i koliko vidim ovi građani koji dolaze doista su zainteresirani i sa znatiželjom obilaze naše eksponate. Možemo reći da je ovo pun pogodak - rekao nam je koordinator izložbe pukovnik Petar Kampić.

- Ne smijem ovdje zaboraviti spomenuti kako su tu i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova. Tu je interventna policija iz Istre, a prisutna i pulska Javna vatrogasna postaja. Kao što sam rekao, svi elementi domovinske sigurnosti ovdje su zastupljeni sa svojim predstavnicima i eksponatima. Osim plovila i helikoptera tu su i borbeno oklopno vozilo Patria hrvatske kopnene vojske te vozilo naoružano strojnicama. Tu su i dio sitnije opreme, strojnice - rekao je pukovnik Kampić.

Izložba je postavljena tijekom cijelog dana, a Puljanima i njihovim gostima na pitanja je odgovaralo 30-ak pripadnika svih rodova vojske, uključujući djelatnike MUP-a i pulskih vatrogasaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter