SPORTSKI OBJEKTI

Uskoro rekonstrukcija dvorane Pattinaggio, u planu izgradnja nove trodjelne dvorane na igralištu Gimnazije

| Autor: Doria Mohorović
Igralište pulske Gimnazije (Arhiva Glasa Istre)

Igralište pulske Gimnazije (Arhiva Glasa Istre)


Na pitanje vijećnice Gordane Ferenčić na aktualnom satu Vijeća je li Grad razmišljao o gradnji manje multifunkcionalne dvorane, pročelnica Ivana Sokolov odgovorila je da je prošli tjedan održan zajednički sastanak s Istarskom županijom, a da se planira izgradnja nove trodjelne dvorane na igralištu Gimnazije.

"Ići će se u tom smjeru u partnerstvu s Istarskom županijom. Ono što smo načelno razgovarali je da bi u jutarnjim satima škola Gimnazija zajedno sa Strukovnom i Glazbenom školom koristila termine, a kako bi popodne dvoranu koristili klubovi i sportske zajednice. Gimnazija već priprema dokumentaciju, tako da se kreće u izradu idejnih rješenja, pa dalje projektno tehničke dokumentacije, rekla je Sokolov dodajući da su u Proračunu za 2024. osigurana sredstva za rekonstrukciju dvorane Pattinaggio, a spreman je i projekt sportske dvorane škole Tone Peruško, a čeka se poziv NPOO-a kako bi se mogli prijaviti.

Upitan o poskupljenju projekta nogometnog igrališta na Valkanama, Mario Peruško, direktor novoosnovanog društva Pula usluge i upravljanje, istaknuo je da bi on trebao biti dovršen sredinom svibnja.

"Bilo je usporavanja, objektivnog i neobjektivnog i radi toga jednim dijelom povećanja troškova. Jedinične cijene su ostale iste i već sada se može nazirati da će ukupna cijena projekta biti nešto niža od 1, 2 milijun eura", rekao je Peruško, istaknuvši da su "bolje prošli od drugih gradova".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter