"čestitke" pod brisačima

Kažnjava se parkiranje na nogostupu u Ulici Rimske centurijacije u Puli

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Ian Tataj / Glas Istre)

(Snimio Ian Tataj / Glas Istre)


Budući da su Puljani nedavno počeli dobivati pisano upozorenje da ne parkiraju u Ulici Rimske centurijacije, ali i u Kovačićevoj ulici, te da će, ukoliko nastave parkirati na nogostupima, dobiti kaznu od 30 eura, zanimalo nas je što se točno događa i kada će se sankcije početi primijenjivati.

»Redarstvo Grada postupa na navedenim lokacijama sukladno ovlastima iz vlastite nadležnosti. U odnosu na nepropisno parkirana vozila, Redarstvo postupa sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ukoliko se radi o parkiranju na nogostupu i u pješačkoj zoni, postupa se temeljem propisanoga da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na nogostupu i pješačkoj zoni«, navode iz Grada.

Naime, u dijelu Ulice Rimske centurijacije redarstvo je počelo izdavati upozorenja još 23. siječnja, a od proteklog tjedna vozila, koja budu parkirana na toj lokaciji bit će sankcionirana.

Na drugoj lokaciji radi se o istom problemu.

»U Kovačićevoj ulici će tvrtka Pula Parking izvoditi radove te je Redarstvo 30. siječnja počelo obaviještavati vozače da više ne parkiraju na navedenoj lokaciji. Nakon nekoliko dana počela su se izdavati upozorenja«, pojasnili su iz Grada.

Na pitanje o eventualno dodatnom zapošljavanju još redara, iz Grada odgovaraju kako je natječaj za zapošljavanje komunalno-prometnih redara upravo u tijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter