klanovi doktori na odjelu pedijatrije 

Crveni nosovi su se vratili u pulsku bolnicu i poručili: "Nijedna dijagnoza ne smije biti jača od djetinjstva"

| Autor: Jelena Milović
(Privatni album)

(Privatni album)


Na Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula jučer su se vratili Crveni nosovi, kako bi razveselili male pacijente i uljepšali dan njihovim roditeljima i medicinskom osoblju. Nitko ne voli čuti riječi ostajete u bolnici, posebice djeca i njihovi roditelji.

Crveni nosovi vjeruju da nijedna dijagnoza ne smije biti jača od djetinjstva. Upravo zato redoviti su posjetitelji i podrška djeci na 118 dječjih odjela u 16 bolnica diljem Hrvatske, a svoju misiju iz godine u godinu šire kako bi radošću ispunili dane onima kojima je to najpotrebnije. Povratak u OB Pula posebno je razveselio klaunove doktore:

- Jako nam je drago što je osoblje OB Pula prepoznalo vrijednost našeg rada i važnost smijeha i igre za oporavak malih pacijenata. Vjerujemo da ćemo se u budućnosti sve više i češće družiti!, poručuju iz Crvenih nosova. Crvenonosne klaunese u OB Pula ušle su uz pjesmu i nježne glazbene note.

Pažljivo i pozorno pristupile su svakom djetetu, klaunovskom igrom potaknule dječju znatiželju i maštu te veseljem ispunile cijeli Odjel pedijatrije.

Oduševljenje njihovim posjetom podijelila je i ravnateljica OB Pula Irena Hrstić, rekavši kako se hodnicima opet nakon godinu dana prolomio dječji smijeh, te da je "vrijeme na trenutak stalo, a zabrinute poglede djece i njihovih roditelja zamijenili su osmijesi oduševljenja."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter