radi se po zakonu

Zoričić: Kraj je manipulacijama, igralište ćemo otvoriti do 5. svibnja

| Autor: Milan Pavlović
(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić prokomentirao je rezultate inspekcijskih nadzora Šumarske inspekcije Državnog inspektorata u listopadu 2023. i u siječnju 2024. kojima je, kako smo jučer izvijestili, utvrđeno da investitor i izvođač radova na nogometnom igralištu na Valkanama prilikom krčenja šume nisu prekršili Zakon o šumama.

- Očekujemo završni nalaz inspektorata. Ovom prilikom još jednom ponavljam da na Valkanama sve radimo po zakonu i to se sada i službeno potvrđuje. Naše trgovačko društvo Pula usluge i upravljanje pribavilo je građevinsku dozvolu, kao i rješenje o krčenju šume. Vjerujem da je ovo kraj manipulacijama i lažima koje traju mjesecima, poručio je Zoričić. Posebno se referirao na pulski Možemo! iz kojeg, kako je kazao, "bez imalo srama i odgovornosti, kontinuirano lažu kako bi pridobili simpatije građana" koji su, dodao je, ipak pametniji od toga. Ponovivši da definitivno nije istina da se prilikom radova na Valkanama nije poštivao zakon, gradonačelnik Zoričić je poručio da oni idu dalje, da će neuređeni prostor biti uređen i sačuvan te da ostaje cilj i želja urediti i otvoriti nogometno igralište do 5. svibnja i svečanosti obilježavanja Dana grada.

S obzriom na to da je fokus spora s protivnicima projekta krčenje šume i rušenje stotinjak stabala koja su se nalazila u području obuhvata gradilišta, Zoričić je podsjetio i da je Grad u dvije i po godine posadio više stotina stabala te najavio sadnju još petsto stabala, kao i gradnju urbane šume na Monvidalu.

- Građanke i građani znaju koliko smo stabla posadili i koliko ih sadimo, znaju kakva nam je zelena politika i znaju da sam prvi koji će Pulu pošumiti, a ne porušiti stabla, kako to neki pokušavaju prikazati. Na kraju, kako ih nije sramota boriti se protiv projekta koji će našoj djeci donijeti novi nogometni teren? Odgovorno, pošteno i po zakonu radimo svoj posao poštujući sva pravila struke i tako ćemo nastaviti i dalje, zaključio je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter