CROATIA BIKE WEEK

FOTOGALERIJA / Stunt Show i koncerti drugoga dana moto-susreta na pulskoj Valelungi

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo


Osvježavajuće piće, dobra hrana, još bolja glazba i jurilice na dva kotača - sve je to bila dobitna kombinacija drugog dana Croatia Bike Weeka, najvećeg regionalnog moto-susreta koji se do nedjelje održava na pulskoj Valelungi. Jučerašnji program započeo je adrenalinskim Stunt Showom u izvedbi Dejana Špoljara i njegovog tima, a nastavio se Off Road & Trial Moto School Showom Alexa Vencla.

Svi su dobrodošli

- Svi su dobrodošli, a bitno je da polaznik ima 10 godina ili više, rekao je Alex Vencl, dvostruki prvak Hrvatske u trialu koji na licu mjesta dogovara individulne edukacije. Vencl tvrdi da ne treba znati voziti motor da bi se došlo u školu triala, a sve se, kaže, može naučiti kroz sat-dva.

- Moguće je kvalitetno naučiti voziti motor čak i u roku sat vremena ako netko ima "mota", kaže Vencl koji već nekoliko godina provodi edukacije na moto-susretima.

Prvi put na Croatia Bike Week, ali ne i prvi put u Pulu, stigla je Diana Ostheimer iz Bavarske, koja je na ove moto-susrete došla sa suprugom.

Na bikerski susret na Valelungu je prvi put stigao i Zoran Vidović iz Dubrave.

- Očekujem zabavu, dobru glazbu, druženje, kaže Vidović koji je na susretima s prijateljima iz Beča.

- Vjerujem da će biti super. Čuo sam od prijatelja da je ovaj moto-party po nekim stvarima poseban, a jedna od njih je veliki broj posjetitelja. Druženja su velika, ljudi dolaze iz cijele Europe i svirat će dobri bendovi, bit će dobre glazbe i to je to, istaknuo je Vidović koji kaže da sudjeluje na brojnim moto-susretima, ali većinom u Hrvatskoj, no napominje da je bio i na susretima u Italiji i Francuskoj, iako davno.

Odlični koncerti

Druga večer moto-susreta na Valelungi upotpunjena je i koncertnim programom. Nastupili su The Primotajo Blues Band, a nakon njih legendarno Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom, uz pridružena dva člana iz originalne postave grupe, a to su klavijaturist Eduard Kancelar i bubnjar Saša Dadić koji su u ovom sastavu nastupili nakon četiri desetljeća. Njima su se pridružili i gitarist Matija Dadić i bubnjar Eric Vojak.

Nakon ponoći na programu je bio Guns’N’Roses tribute by Sucker Train Blues.

Danas od 13 sati održava se Oldtimer Meeting, a u 16 sati kreće veliki tradicionalni defile motorista pulskim ulicama, nakon čega se na Valelungi nastavlja bogati glazbeni i show program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter