SRUŠENO ILEGALNO NASELJE nadomak arene

Romska obitelj koja je iseljena iz posljednje barake u Emovoj ulici sada živi u drugoj, punoj većoj

| Autor: Jelena Milović
Baraka u kojoj je obitelj sa sedmero djece donedavno živjela (Foto: Grad Pula)

Baraka u kojoj je obitelj sa sedmero djece donedavno živjela (Foto: Grad Pula)


U Emovoj ulici nadomak Arene nedavno je, o čemu smo pisali, srušena posljednja baraka ilegalnog romskog naselja. Mnogobrojna obitelj koja je je tamo živjela privremeno je useljena u gradski prostor, baraku od nešto više od stotinjak kvadrata.

Novi prostor koji im je ustupljen na korištenje nalazi se u neposrednoj blizini srušene barake u kojoj su donedavno živjeli, a tamo sada živi deveteročlana obitelj, roditelji sa sedmero djece. Djeca su stara godinu i pol, četiri, sedam, devet, šesnaest, a najstariji sin ima 18 godina.

Romska obitelj je nakon rušenja nelegalne barake od Grada dobila privremeni smještaj (Snimila Jelena Milović)Romska obitelj je nakon rušenja nelegalne barake od Grada dobila privremeni smještaj (Snimila Jelena Milović)

Riječ je o samostojećoj staroj kući u dosta lošem stanju, ali svakako boljem od mjesta iz kojeg su izašli. Grad im je obećao da će uskoro napraviti još neke radove na objektu, dok su neki nužni radovi već obavljeni. Obišli smo mjesto i porazgovarali s predsjednikom Vijeća Roma Pule Jetišem Bajramijem koji se angažirao oko rješavanja ovog problema, te s Ekremom Abdulahijem, ocem obitelji koji nam je ukratko opisao kako su se smjestili i što u prostoru još treba napraviti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter