IZ NASTAVNOG ZAVODA ZA HITNU MEDICINU POZIVAJU NA OPREZ

Vrućina opasna po zdravlje: U Zagrebačkoj ulici muškarcu pozlilo, intervenirala hitna

| Autor: Ian Tataj
(Snimio Ian Tataj)

(Snimio Ian Tataj)


Danas se oko 11.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Puli na pješačkom prijelazu srušio muškarac srednjih godina, zadobivši udarac u potiljak. Zabrinuti građani su odmah prionuli pomoći, i zvali hitnu pomoć.

Vozilo hitne pomoći pristiglo je kroz dvije minute, te mu je na mjestu pružena nužna njega, a nakon toga prevezen je u Opću bolnicu Pula.

Iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije doznajemo da se hrvatski državljanin sam od sebe spotaknuo i pao, te da su osim ozljede zatiljka, njegovi nalazi stabilni.

(Snimio Ian Tataj)(Snimio Ian Tataj)

- Prošle godine naš je telefon 194 zazvonio više od 80.000 puta, a naši vrijedni djelatnici zbrinuli su, što na intervencijama na terenu, što u ambulantama, 41.000 pacijenata, doznajemo iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

- Opreza nikad dovoljno u ovo doba ljetnih sparina, kazala nam je Tatjana Čemerikić, v.d. ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, napomenuvši da se pogotovo u ovo doba godine kronični bolesnici i starije osobe trebaju paziti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter