PAMETNI SUSTAV

Plaćanje parkiranja u Puli i putem QR koda. Evo kako to funkcionira

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


S ciljem daljnje modernizacije i digitalizacije poslovanja i upravljanjima javnim gradskim parkiralištima gradska komunalna tvrtka Pulaparking odnedavno je korisnicima na raspolaganje stavila specijalizirani portal putem kojeg im je omogućeno brzo i jednostavno kartično plaćanje satnih i dnevnih parkirnih karata.

Portal na adresi portal.pulaparking.hr bazira se na modernom pristupu i tehnologijama, a kako bi korisnici što brže i jednostavnije detektirali zonu parkiranja i obavili plaćanje osmišljen je sustav pametnih QR kodova za sve pojedine zone i posebna parkirališta koji je već postavljen na vidljivim mjestima većine pulskih parkirališta.

- Korištenje sustava je vrlo jednostavno jer korisnike naših usluga skeniranje QR koda na portalu automatski preusmjerava na određenu zonu u kojoj se nalaze, te u nekoliko poteza dovršavaju kupovinu karte odnosno samu transakciju. Ovaj način QR plaćanja revolucionaran je i potpuni novitet u Hrvatskoj, te nam je iznimna čast i zadovoljstvo isti ponuditi građanima Pule i našim gostima, govoreći o novom sustavu kazao nam je direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter