TRADICIONALNA FEŠTA MO VELI VRH

Franko Fornažar pobijedio na kulinarskom natjecanju "Toć u pedoć"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Uz bogat kulturno-umjetnički program za sve uzraste, u subotu navečer održana je tradicionalna ljetna fešta Mjesnog odbora Veli Vrh koja je trajala do kasno u noć. Na igralište Osnovne škole, iz svih smjerova pristizali su mlađi i stariji Montegrandini željni zabave i druženja.

Tradicionalna manifestacija koja se 29. godina održava prve subote u srpnju, a koju organiziraju Mjesni odbor Veli Vrh i udruge s područja Velog Vrha, te uz potporu Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule, i ovoga je puta okupila nekoliko stotina mještana koji su uz pjesmu, ples, recitacije, sportske aktivnosti, ali i morske delicije, slavili sa svojim susjedima.

Marino Drandić, zamjenik predsjednice MO Veli Vrh, istaknuo je važnost ove fešte, naglašavajući da je ovo već 29. godina kako se ova manifestacija održava, a da već uobičajeno klubovi i udruge sa područja Velog Vrha sudjeluju u organizaciji, na čelu s Mjesnim odborom.

Pa tako je u suradnji s Osnovnom školom Veli Vrh pripremljen kulturno-umjetnički program u kojem je sudjelovao mali i veliki zbor, solisti i plesači. Za dobru se zabavu potom pobrinuo bend Malvazija. Udruga očuvanja domaće beside i maškara Puljštine održala je recital, dok je Klub50+ na tribinama izložio crteže svojih članova, kao i panoe popraćene fotografijama sa svih aktivnosti - radionica, izleta i druženja u koje su umirovljenici bili uključeni proteklih godina. Drandić je istaknuo i da veterani nogometnog kluba drže šank, a da će se sve donacije u konačnici raspodijeliti na sve klubove i udruge koje djeluju na Velom Vrhu. Upravo je ta uključenost svih mještana u program, kaže Drandić, ono što ovaj kvart čini jedinstvenim.

U okviru manifestacije, Športsko ribolovno-društvo Mandrač održalo je popularno natjecanje "Toć u pedoć", a najbolje umijeće pripreme ove morske delicije čiji se miris širio cijelim igralištem, pokazao je Franko Fornažar. U natjecanju je sudjelovalo deset ekipa, a pripremili su zajedno oko 50 kilograma pedoća. Da bi sve bilo još slađe, Klub 50+ i Udruga Sv. Vinko za sve posjetitelje su pripremili domaće kolače.

Bilo je tu ponešto i za ljubitelje automobila. Auto klub No Traction na igralištu je izložio nekoliko svojih vozila, a oni zainteresirani mogli su od članova saznati više o predstojećim natjecanjima, radu kluba, a naravno, i o samim raritetnim vozilima u koje je uloženo puno rada i truda.

Dok su se pripremali pedoći, desetak metara dalje mališani su igrali odbojku i nogomet. Bila je to prava pučka fešta i višesatna zabava koja je protekla u ležernoj atmosferi i ćakuli, a koju mještani ne propuštaju ni pod razno. Velovršćani su i poznati po međusobnom zajedništvu, druženju u svim prigodama, a uvijek su, kako se može čuti, spremni uskočiti u pomoć jedni drugima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter