"Prodaj, kupi, zamijeni!"

FOTO / Rock buvljak u Rojcu: "Dolaze mladi i stari, a nudi se sve živo - ploče, CD-i, majice, bedževi, nema čega nema, a to dokazuje da mjuza još uvijek živi"

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Prvi ovogodišnji Rock buvljak - sajam, ali u svom četvrtom izdanju, održao se danas u Klubu Kotač u Rojcu. Pod motom sajma "Prodaj, kupi, zamijeni!", pokažimo da gušti vezano uz glazbu i dalje žive, glazba, kao glavna tema ovog buvljaka, pojavila se u svim oblicima ponude; od ploča, CD-a, kazeta, majica, zakrpa, bedževa, nakita, a moglo se kupiti i starih časopisa, knjiga i stripova, pa čak i starih plakata. Odaziv je bio i više nego zadovoljavajući, a dobar ambijent, kao stvoren za ovaj tip organiziranog događaja.

Zlatko Gotovac, jedan je od onih koji je postavio svoj štand s mnoštvom raznolike ponude, a otkrio nam je da su u dogovoru s domaćinom Kluba, Davorom Uljanićem, i sami, kao izlagači, iskazali interes i dogovorili da organiziraju ovaj događaj te je sve što se oko buvljaka događa ocijenio vrhunskim.

"Dolaze mladi i stari, a nudi se sve živo; ploče, CD-i, majice, bedževi, nema čega nema, a to dokazuje da mjuza još uvijek živi", neskriveno zadovoljan priča nam on, referirajući se na muziku koja se i inače sluša na ovom mjestu. Izlagača je, kako smo uspjeli i sami nabrojati, bilo dvanaestak, a ponajviše veseli da mladi za ovaj tip ponude pokazuju veliki interes.

"Dolaze, prate mjuzu i kupuju fizički medij. Neki bi rekli da ih to više ne zanima, ali to uopće nije tako. Ovo nije samo izlaganje, ovo je stvarno i jedan dobar provod. Dolaze da bi se družili, nasmijali", opisuje nam Zlatko, potvrđujući da stari nosači zvuka svakako nisu otišli u ropotarnicu povijesti.

"Đuro (Davor Uljanić) nas je odlično ugostio i totalna je legenda", imao je potrebu poručiti Zlatko, a ako su izlagači zadovoljni, nema sumnje da je sve baš tako kako opisuju - odlično.

Mladen Medić, koji je također izlagao na subotnjem buvljaku, otkrio nam je da se od stripova, a bez da nas je to posebno iznenadilo, najviše kupuju oni Alana Forda. Mladi su doista bili najljepši ukras samog događaja, pa nas je zanimalo što oni kažu; nađu li upravo ono po što su došli.

"Uzela sam par ploča AC DC i majicu od Metallice", pohvalila nam se trinaestogodišnja Nina Ljubić, dok nam njen tata Edi otkriva da ni njegova djeca nisu znala za gramofon, dok im on nije pokazao, a sad ih kući imaju čak tri. I u punom su pogonu. Nina nam govori kako je zvuk preko gramofona bolji i kvalitetniji, a osjećaj je, dobacuje njen tata, pravo slušanje muzike.

"Moji prijatelji ne slušaju ovakvu muziku, a neobično im je kad čuju da je ja slušam", otkriva nam Nina dobro poznatu činjenicu, kad je riječ o ukusima u glazbi među mladima našeg grada. I njen brat izabrao je nekoliko majica, a ova obitelj buvljak je izabrala upravo kao mjesto gdje mogu pronaći ono što se na drugim mjestima više i ne može naći. Cijene ploča kretale su se od tri pa i do 15 eura, a što ovisi, pojasnili su nam, o kvaliteti i očuvanosti same ploče. Cjenkanja su, kao što i inače zna biti na buvljacima, moguća, a ovakvi susreti, pokazalo se to i ovim izdanjem Rock buvljaka u Klubu Kotač, vrijedni dolaska, barem, ako niste uspjeli ove subote, na neko sljedeće izdanje.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter