Ne stiže pošta na stoju

U jedan od najelitnijih dijelova Pule ne stižu računi za pričuvu i struju. Zbog kašnjenja stanari plaćaju kamate bankama. Objašnjenje iz Hrvatske pošte nije baš uvjerljivo

Prošli tjedan imali smo povećan broj bolovanja zbog sezone gripe. U takvoj smo situaciji imali na raspolaganju manji broj poštara, zbog čega je došlo do poteškoća u dostavi. Za naselje Stoja u međuvremenu se kolegama pridružio dodatni poštar koji će pomoći da sve pošiljke budu uručene, navode iz Hrvatske pošte, uz isprike stanarima

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Što se to događa s poštanskim pošiljkama, računima i paketima na Stoji, upitale su mještanke Irena Ronaj i Marija Langer, nakon što već dva mjeseca uočavaju problem s ovom uslugom.

- Mojoj kćerki nije stigla revolving kartica, a u međuvremenu su je poništili i iz banke javili da su poslali drugu. Vidjet ćemo hoće li ta druga kartica stići, veli gospođa Irena, a kako nam je naknadno javljeno, dva dana nakon našeg razgovora, na adresu je stigla prva - već poništena kartica.

- Mi ne bismo ni znali da joj je prva kartica poslana da je iz banke nisu pitali zašto karticu ne koristi. Osim toga, čekamo i neki paket iz Kine, za koji znamo da je prije mjesec dana stigao u Hrvatsku, ali do nas još uvijek nije došao, prepričava nam Ronaj svoja iskustva s poštanskim uslugama koje kasne, a neke ni ne dolaze. Govori i o iskustvima njenih susjeda, koji su također primijetili da pošta itekako kasni. Tako se jedna susjeda požalila da joj kasni račun za pričuvu, a nakon što je uputila poziv tvrtki - upravitelju zgrade, koji je zadužen za slanje računa, ustanovljeno je da je račun uredno poslan prije 20 dana i da problem ipak, po svemu sudeći, leži u dostavi Hrvatske pošte. Zbog kašnjenja plaćanja računa banci, pričaju nam one, jedna im se susjeda požalila da sad mora plaćati kamate, te navode niz sličnih primjera.

(Snimio Danilo Memedović)Irena Ronaj i Marija Langer (Snimio Danilo Memedović)

Uopće nismo dobili račune za struju, za prosinac i siječanj, a prije smo te račune redovito dobivali. I račune za pričuvu, koji se dobivaju za tri mjeseca, ovajput nismo dobili, a čini se da su još uvijek na pošti. Ustvari, nama pošiljke uopće ne stižu, veli nam Marija Langer. O problemima s pošiljkama, dodaje, govore i ostali stanovnici, uglavnom Zelenike. Čak su formirali Facebook grupu u kojoj progovaraju o problemu neisporuke pošiljki.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter