GRADNJA OD 14 MILIJUNA KUNA U PULI

Sutra se otvaraju ceste za Valkane i Zeleniku


Dio kružnog toka iznad Valkana, na križanju ulica Veruda i Stoja, planira se otvoriti u petak nakon što se iscrta prometna signalizacija. Uz sam rotor, za promet će se otvoriti i prilazi za naselja Zelenika i jedan prema Verudi, dok će se u Ulici Stoja, kako prema autokampu tako i prema Jeretovoj ulici na Stoji, još uvijek izvoditi radovi.

Rotor gotov do kraja tjedna

"Radovi izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja, što je ujedno i preduvjet za otvaranje trgovačkog centra u izgradnji, teku planiranom dinamikom. Radovi se izvode po fazama od kojih je prva izgradnja rotora na raskrižju Ulice Stoja i Veruda s pripadajućim privozima te izgradnja novog kraka (prometnice) prema trgovačkom centru Max Stoja. Upravo je ova faza u završnici, odnosno rotor se planira završiti do kraja ovog tjedna kao i pristupna prometnica iz smjera Ulice Veruda te spoj na postojeću prometnicu u Ulici Valkane čime bi se mještanima, prvenstveno Zelenike, omogućilo neometano prometovanje iz smjera Ulice Veruda preko rotora prema Zelenici i obrnuto. Radovi će se, sukladno planiranoj dinamici, nastaviti odvijati u nastavku Ulice Stoja te do križanja s Ulicom Katalinića Jeretova", pojašnjavaju iz Grada Pule.

Istovremeno se izvode pripreme i izgradnja prometnica unutar zone kamenoloma Max Stoja, a radovi ovise o samoj izgradnji trgovačkog centra Max Stoja. Na tom gradilištu u zoni kamenoloma uredit će se ceste koja će spajati Ulicu Fižela i Ulicu Stoja s odvojcima prema trgovačkom centru. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter