OTKRIVAMO

UPRAVA PULSKE BOLNICE ZATAŠKALA TOČAN PODATAK? Tvrdili su da je najveća plaća 26.300 kuna, a nije. Jedina pedijatrica neonatologinja u lipnju ZARADILA 39 TISUĆA KUNA!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(S. JEŽINA/ARHIVA)

(S. JEŽINA/ARHIVA)


* Ta je liječnica samo u lipnju imala 316 odrađenih radnih sati. Njena mjesečna primanja nisu izuzetak, jer ona već dulje vrijeme ima primanja koja nisu puno manja od 39 tisuća kuna

* Dotična liječnica je iznimka u našoj ustanovi iz vrlo jednostavnog razloga. Ona je jedini pedijatar-neonatolog koji je u kontinuitetu dostupan za zbrinjavanje bolesne novorođenčadi, kaže ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić

Iako je Uprava pulske bolnice uvjeravala javnost da najviša liječnička plaća sa svim dodacima iznosi 26.300 kuna, pokazalo se da taj podatak ne odgovara istini! Naime, tijekom našeg istraživanja koje smo proveli o najvećim mjesečnim primanjima medicinskih sestara i liječnika, bolnica nam je prije par dana dostavila podatke uvjeravajući da je najviša isplaćena neto plaća liječnika specijalista u pulskoj bolnici u ovoj godini iznosila 26.300 kuna. No, ispostavilo se da je riječ o punom većem iznosu.

Naime, najveća plaća u pulskoj bolnici ove godine iznosi čak 39 tisuća kuna! Toliko je u lipnju, sa svim dodacima, zaradila pedijatrica u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad. Prema našim saznanjima, lipanjska mjesečna primanja te liječnice nisu izuzetak, jer ona već dulje vrijeme ima primanja koja nisu puno manja od 39 tisuća kuna.

Tek nakon naših naknadih pitanja Upravi bolnice u kojima smo ih informirali o saznanjima iz kojih proizlazi da podaci o mjesečnim primanjima koje su ranije poslali nisu u potpunosti točni te ih još jednom tražimo podatke, ipak su priznali da u ustanovi radi liječnica čije je mjesečno primanje u lipnju ove godine iznosilo 39.283 kuna. Iz ovog bi se moglo posumnjati da je bolnica namjerno zataškala taj podatak. 

Jesu li namjerno prikrili tako velika primanja koja su u rangu s onom guvernera HNB-a Borisa Vujčića koji mjesečno zaradi oko 40 tisuća kuna, ali i duplo veća od plaće predsjednice Republike ili premijera, pitali smo ravnateljicu dr. Irenu Hrstić. Ona pak tvrdi da je najveća plaća "ispala iz statistike" te da je dotična liječnica iznimka u ustanovi.

U dopisu Opće bolnice Pula objašnjavaju da je točna informacija o plaći liječnice koja je u lipnju primila 39.283 kuna. Ravnateljica kaže da postoji liječnica s isplaćenom "plaćom" koja je veća od one koju su poslali kao podatak o najvećoj isplaćenoj plaći, jer njezin iznos predstavlja devijaciju u statističkoj obradi isplaćenih "plaća".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum