Humanitarno kuhanje

Sve više ugostitelja i donatora u akciji Gastro kluba SVAKODNEVNO 70-AK SVJEŽIH OBROKA ZA DEŽURNE U BOLNICI

| Autor: Borka PETROVIĆ

Stalno se javljaju novi ugostitelji koji bi kuhali, ali i oni koji bi donirali hranu tako da straha nema i kuhat će se sve dok bude potrebe i donatora, kaže Dragan Jovanović

Nakon što je Gastro klub pokrenuo "humanitarno" kuhanje toplog obroka za djelatnike dežurnih službi na terenu - hitne medicinske službe, vatrogasce i policajce koji su u 24-satnim dežurstvima, a u priču se uključilo desetak restorana, akcija se ovih dana proširila i na svakodnevnu dostavu hrane Odjelu za infektologiju i djelatnicima COVID-19 odjela pulske Opće bolnice.

Novi donatori

U kuhanje se, kako doznajemo, uključilo još desetak restorana poput Peperoncina, Ville Letan, Kažuna, restorana Fantazia, pizzerije Tivoli, sve do Studentskog centra pulskog Sveučilišta, koji će svakoga dana kuhati čak 73 obroka za operativce koji su na prvoj crti obrane od virusa.

- Svakim danom pridružuje se sve više onih koji žele biti dio ove lijepe priče, doznajemo od Dragana Jovanovića iz Gastro kluba koji se zahvaljuje na novim donacijama - ovoga puta maslinovog ulja Chiavalon, Monte kave, desertima koji stižu iz slastičarnice "Yo yo slastice", pašti Marija, mesnici Kompari, Zigante tartufima, proizvodima Vesna sirevi iz Loborike i AZZRI-ja, vinima Arman, Tomaž, Poletti i Gernižić te mikropovrću iz OPG-a Horg, ali i svima onima koji će se još uključiti u ovu hvalevrijednu akciju.

Na pitanje koliko će dugo uspjeti izdržati ovaj ritam, Jovanović ponosno veli da im se gotovo svakodnevno javljaju novi ugostiteljski objekti koji bi kuhali, ali i oni koji bi donirali hranu tako da straha nema i kuhat će se sve dok bude potrebe i donatora.

Originalna jela

Dodajmo da do djelatnika "na prvoj crti obrane", koji ponekad nemaju ni vremena misliti na jelo, svakoga dana stižu svježa i originalna jela pa im je tako chef Jovanović jučer za hladno predjelo pripremio brusketu s namazom od bijelog tartufa s mariniranom triljom, a za glavno jelo zapečenu crnu palenta s modernim brudetom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter