ovaj vikend svi u tar

Omiljena Turistička fešta u Taru uz Željka Bebeka i 4 tenora

Tar ponovno postaje centar najveće zabave 31. kolovoza i 1. rujna

(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Najdugovječnija i jedna od najposjećenijih fešti u Istri – omiljena Turistička fešta u Taru, koja se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna, 31. kolovoza i 1. rujna  privuć će mnogobrojne ljubitelje tradicije, odlične zabave i domaćih delicija. Turistička zajednica općine Tar-Vabriga i ove je godine pripremila odličan program za domaće i inozemne posjetitelje željne zabave i izvrsne glazbe.

tar 5

Sajam domaćih istarskih proizvoda i odlična gastro ponuda domaćih specijaliteta točka su na „ i“ cjelodnevnog programa koji će i ove godine biti ispunjen sportskim, zabavnim i glazbenim sadržajem, uz jedinstvenu atrakciju, koja iz godine u godinu privuče velik broj posjetitelja, jedinstvenu utrku magaraca kroz centar Tara. Tu su još dječji kutak uz animaciju, radionice i ulične zabavljače, zatim subota uz dječje natjecanje u brzom hodanju s konjićem na štapu, dječji košarkaški turnir, glazbeni nastupi Sergia Valića i Dua Magnolije te nedjelja uz natjecanje u gađanju glinenih golubova,  nastup veselih „Mužikanata“ i pjevača udruge „Mali veliki mikrofon“ kao i mnogi drugi sadržaji koji se ne prepuštaju. Svakako treba naglasiti da će i ove godine Fešta imati i humanitarnu notu uz humanitarnu akciju HU "Valsanta".  

A večernji sati rezervirani su za prave glazbene poslastice. U subotu navečer publiku će zagrijati Tu i tamo bend kako bi organizatori na pozornicu doveli jednu od najvećih glazbenih legendi na ovom prostoru Željka Bebeka za kojeg će tarska noć biti prekratka kako bi izveo nepregledan niz hitova omiljenih generacijama obožavatelja, od hitova „Bijelog dugmeta“ do  uspješnica njegove bogate solo karijere.

tar1

Nedjeljna večer započinje nastupom Fun Box Banda,  a veliko finale Tarske fešte označit će 4 tenora iliti Đani Stipaničev, Filip Hozjak, Vladimir Garić i Marko Pecotić uz arije, kancone i evergreene poput „O Sole Mio”, „Nessun Dorma”, „Grande Amore”, „Funiculi Funicula”, „Canzone per te”, kao i domaće standarde poput Cocine „Vilo moja”, Oliverove „Cesarice”, Robićevih „Golubova”, „Zvona moga grada” Vice Vukova i mnoge druge.

tar2

„Sredinom sedamdesetih godina turistička fešta se po prvi puta održala u Taru u znak završetka glavne turističke sezone kao svojevrsna zahvala turistima koji su boravili na našem području i od tada se ona održava u skoro nepromijenjenom formatu sve do danas. I ove smo godine pripremili bogat i sadržajan program Turističke fešte koja, umjesto završetka glavne, posljednjih godina sve više označava početak uspješne i dobro posjećene posezone. Dobro došli u Tar! ” - poručuje Sanja Žužić, direktorica Turističke zajednice općine Tar – Vabriga uz napomenu da su svi programi za posjetitelje besplatni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter