EDI I TAMARA TURČINOVIĆ
U Svetom Petru u Šumi delaju kako su delali njihovi stari: Od slavonskih svinja proizvode vrhunski istarski pršut i klobasice
Mali Sveti Petar u Šumi, općina s tek nešto više od tisuću stanovnika, može se pohvaliti sa šest registriranih proizvođača kobasica, pršuta i drugih mesnih proizvoda: tvrtkama Valipile, Histris i Budak produkt, pršutanom Jelenić, OPG-om Franjul, OPG-om Turčinović, a Supetarci će sebi pribrojiti i sedmi pogon Supetarca Milana koji živi u Žminju, OPG Udovičić. Moguće se može okititi i titulom općine s najviše proizvođača suhomesnatih proizvoda na broj stanovnika, a najmlađi registrirani proizvođač je 39-godišnji Edi Turčinović koji u obiteljskoj pršutani, malom obiteljskom pogonu, proizvodi pršute i uz to druge razne proizvode, tri vrste klobasica, istarsku klobasicu običnu, s tartufima i pikantnu, pancetu, ombolo, suhu vratinu, a za Vazan radi špaletice. Više-manje sve prodaje na kućnom pragu, na sajmovima, u restoranima, konobama i u dvije, tri trgovine.