ISTRA U SABORU

Paus: Da se Modrić i Dalić koordiniraju kao naši premijer i predsjednik – završili bi s punom mrežom golova

| Autor: Glas Istre
(Foto Press IDS)

(Foto Press IDS)


"Summit u Dubrovniku, izvorištu hrvatske diplomatske tradicije, trebao je pokazati ostatku Europe da kao malobrojan, ali srčan i snalažljiv narod, znamo i umijemo pomoći u teškim krizama. Umjesto toga dobili smo diplomatski autogol i to na domaćem terenu u obliku teatara apsurda srpskog predsjednika", kazao je predsjednik IDS-a i saborski zastupnik Dalibor Paus zatraživši stanku uoči godišnjeg izvješća Andreja Plenkovića o radu Vlade.

Paus je poručio kako su građani Hrvatske ogorčeni međusobnim odnosom predsjednika i premijera, ali i zbog diplomatskog autogola kojeg si je Hrvatska zabila te smatra kako smo 'autogol' dobili jer nikako da pametniji popusti.

"Prihvaćam da Predsjednik Vlade i Predsjednik Republike imaju različite političke stavove i različita gledišta. Prihvaćam i to da se ne podnose. Ali ne prihvaćam da Hrvatska bude taoc tog sukoba," rekao je Paus i poručio kako je i ustavna zadaća premijera i predsjednika da zajednički oblikuju i provode vanjsku politiku, kao i onu vezanu uz obranu RH.

Smatra kako si predsjednik Vlade i predsjednik Republike ne mogu dozvoliti luksuz da ne komuniciraju: "To su znali i Tuđman i Račan, to su znali i Mesić i Sanader, i Josipović i Kosor."

"Večeras Hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Poljske. Zamislite da se Modrić i Dalić koordiniraju kao naši premijer i predsjednik – Hrvatska bi završila s punom mrežom golova i autogolova," rekao je Paus zatražio u ime istarskih građana da ove dvije sukobljene strane sjednu i razgovaraju, jer "bez kompromisa nema demokracije, dovoljno ste razumni da to znate."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter