TREĆA NL ZAPAD

Lider nastavio s minimalnim pobjedama: "Kanarinci" pobjegli Puljanima na šest bodova

| Autor: Ivica RADETIĆ, Denis FRANČIŠKOVIĆ
Duel Marina Matkovića i pulskog vratara Carla Juraka (Snimio Marko Gracin)

Duel Marina Matkovića i pulskog vratara Carla Juraka (Snimio Marko Gracin)


ROVINJ : NAPRIJED      1 : 0

Igralište Valbrune. Gledatelja: 250. Sudac: Daniel Starčević (Pula) 6. Pomoćnici: Pejkunović (Kožljak) i Bezelj (Pula). Strijelac: 1:0 Pirić (55’-ag). Žuti kartoni: Tošić, Pinčan, Terlević (Rovinj), Babić, Pirić (Naprijed).

ROVINJ: Starčević 6,5, Butuci 6, De Armas 6,5 Perković 6 (od 82 Kazalac -), Matošević - (od 8. Peteh 6), Herak 6 (od 24. Milošević 6), Pinčan 7, Tošić 6, Terlević 6,5 (od 82. Poropat -), Vidan 6 (od 46. Lazarić 6,5), Bernobić 6.

NAPRIJED: Herman 6,5, Bobošević 6 (od 59. Tijan 6), Pirić 6, Babić 6, Vukajlović 6,5, Rotim 6 (od 56. Tobisch 6), Radošević 6,5, Tomljanović 6,5, Begić 6, Zeko 6 (od 71. Štraser 6), Pleše 6,5.

Rovinjski "kanarinci" uz lijepu podršku navijača sretno i spretno nastavljaju pozitivni niz protiv vrlo čvrste ekipe iz Hreljina. Već u 3. minuti lijepa šansa za Heraka i Terlevića koji nisu bili precizni. Priliku za domaćina samo dvije minute kasnije imao je i Tošić ali vratar Herman bio na mjestu.

Najveću priliku u prvom dijelu imali su gosti u 38. minuti kad sa 20-setak metara Vukajlović pogađa stativu a samo minutu kasnije s 2-3 metra Milošević glavom loptu šalje preko gola. Konačno u 55. minuti brza kontra kad u 16-tercu Naprijeda ispred Terlevića s pet metara mladi Pirić glavom loptu šalje u same rašlje za vodstvo domaćina. I za kraj u 90. minuti mladi Poropat s desetak metara pogađa stativu.

Uljanik je osvojio samo bod u Kostreni. U sudačkoj nadoknadi, zadnjem napadačkom refulu Uljanika razigrani Kovačević dobro je pucao u šesnaestercu, ali Nicoletti se dobro ispružio i spasio mrežu, u nastavku akcije Gjurchinoski je pucao preko gola. U konačnici za pravedni remi u kojem su gosti za nijansu ostavili bolji dojam. Prvo poluvrijeme donijelo je izjednačen nogomet s malo sadržaja i obostrano dobrim dionicama koje su dolazile na refule u žukičkom ugođaju ranog proljeća. U 20. minuti Glavaš je efektno iskosa pogodio suprotne rašlje, ali pogodak je poništen zbog zaleđa.

Drugo poluvrijeme donijelo je obostrano čvršću igru, poglavito u sredini terena, a gosti su se ipak nešto bolje nametnuli i digli intezitet igre i duela. U 70. minuti Kovačević je na ulazu u šesnaesterac pucao, a Brkljača u padu zaustavio loptu rukom za očigledan jedanaesterac kojeg je u vodstvo pretvorio pričuva Simeunović - 0:1. Činilo se da će se Kostrenjani teško vratiti, no u 82. minuti Matković je sjajno zahvatio loptu s 19 metara, silovita lopta odsjela u rašljama za pravi eurogol - 1:1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter