predstavljena monografija o Loredani Bahorić

Tri i pol desetljeća rada jedne od najvažnijih hrvatskih modnih dizajnerica

| Autor: Mladen Radić
Zvona Vucković i Loredana Bahorić (Foto PROMO/Lucija Ukić)

Zvona Vucković i Loredana Bahorić (Foto PROMO/Lucija Ukić)


U sklopu festivala Rovinj Art & More te pod dirigentskom palicom umjetničkog direktora festivala Ronalda Brausa, u hotelu Spirito Santo održana promocija je prve hrvatske monografije o jednoj od najvažnijih hrvatskih modnih dizajnerica, Loredani Bahorić pod nazivom "Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva". Riječ je o bogato ilustriranoj monografiji na četiristotinjak stranica objavljenoj u izdanju Školske knjige.

Nadahnuto

Loredana Bahorić jedna je od najznačajnijih hrvatskih modnih dizajnerica, a njena monografija s više od 700 modnih fotografija donosi priču o uspješnoj dizajnerici koja se prepoznatljivom estetikom nametnula kao jedna od najuspješnijih modnih kreatorica na ovim prostorima.

O tri i pol desetljeća modnog stvaralaštva ove jedinstvene hrvatske dizajnerice u monografiji čija je urednica Miroslava Vučić pišu povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, modni kritičar Nenad Korkut, publicistica Katarina Marić i kostimografkinja Danica Dedijer. Na rovinjskoj promociji su uz domaćina Ronalda Brausa sudjelovale i o Loredaninom "liku i djelu" nadahnuto govorile njezine dugogodišnje suradnice, poznata fotografkinja i umjetnica Mare Milin i najpoznatija hrvatska manekenka Zvona Vucković. Monografiju je dizajnirala Tea Pavić pod vodstvom kreativne direktorice Školske knjige Ane Marije Žužul.

Brojna događanja

Rovinj Art & More je festival koji u Rovinj dovodi brojna kulturna događanja od opere, koncerata, kazališnih predstava pa do izložbi i mode. Tako je ove godine publika mogla uživati u kantati "Carmina Burana", opereti "Grofica Marica", predstavama "Francamente", "Da sam ptica" i "Otočka terca", reviji nakita Dalia te izložbi Sonje Radan. Na festivalu su nastupila brojna imena poput Tarika Filipovića, Darije Lorenzi, Radojke Šverko, Darije Auguštan, Vedrana Janjanina, Branke Petrić Fehmiu i brojnih drugih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter