ZAGREB

ZFF: Otvorene prijave za projekt "Čitaj što gledaš!"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb Film Festival otvorio je poziv za sudjelovanje u projektu "Čitaj što gledaš!" koji spaja umjetnost filma i književnosti, a realizirat će se uoči ovogodišnjeg međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino i Zagreb Film Festivala. 

S festivala kažu kako je cilj projekta potaknuti djecu na kritičko promišljanje, probuditi njihov interes za čitanje i ponuditi okvir za otkrivanje novih i kreativnih načina razumijevanja knjiga i filmova.

Kroz praktične radionice prilagođene osnovnoškolskom uzrastu, na kojem će se prikazivati filmovi za djecu, fokus će biti na odnosu pokretnih slika i književnog predloška.

Prikazat će se filmovi "Pinokio" Mattea Garronea (23. listopada) i "Uzbuna na zelenom vrhu" Čejen Černić (6. studenoga)

Kako je najavljeno, svaka radionica sastojat će se od projekcije filma, diskusije sa stručnim moderatorima redateljicom Marinom Andree Škop i filmskim kritičarom Ninom Kovačićem te praktičnog zadatka nakon same radionice. 

Zadatak će se sastojati od čitanja knjige po kojoj je snimljen film te pisanja osvrta uz pomoć edukativnih materijala koji će usmjeravati polaznike kako analizirati filmsko i književno djelo te kako povezati te dvije umjetnosti. 

Tri najbolja rada bit će nagrađena paketom knjiga za mlade i paketom ulaznica za projekcije po izboru u kinu Kinoteka, a proglašenje će se održati na dodjeli nagrada ovogodišnjeg KinoKino festivala 20. studenoga.

Rok za prijavu na radionice je 18. listopada, a djeca od 9 do 14 godina koja žele sudjelovati trebaju poslati kratko motivacijsko pismo i popis pet najdražih filmova s kratkim obrazloženjem na e-mail [email protected]

U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te u kojoj od navedene dvije radionice žele sudjelovati.

Moguće je prijaviti se za sudjelovanje na obje radionice. 

Izabrani sudionici će 23. listopada i 6. studenoga sudjelovati u radionicama s početkom u 10 sati u prostoru kreacije Urania, gdje će nakon projekcije filma uslijediti praktični dio radionice.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija povodom Godine čitanja 2021.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter