Radionica u Istarskom narodnom kazalištu  

TIJELO I PROSTOR: Plesna umjetnica Roberta Milevoj podučava mlade plesače

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)

Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)


Polaznici Plesnog studija INK ovaj vikend od 4. do 6. ožujka imati će priliku raditi s plesnom umjetnicom Robertom Milevoj. Ova višestruko nagrađivana plesačica i koreografkinja iz Pule, koja živi u Zagrebu, u INK-u će voditi edukativne tematske radionice suvremenog plesa i pokreta – TRSPP, a koje provodi od 2021. godine. Cilj je promocija znanja o suvremenom plesu i pokretu, a radionice su namijenjene zainteresiranim profesionalnim i amaterskim skupinama te pojedincima iz lokalnih zajednica diljem Hrvatske u svrhu poticanja kontinuiranog i učinkovitog umjetničkog razvoja u području suvremenog plesa.

Radionica "Tijelo i prostor" namijenjena polaznicima Plesnog

studija INK, trajati će tri dana po tri sata tijekom kojih će polaznici imati priliku aktivno istraživati specifičnosti odnosa koje

tijelo uspostavlja tijekom kretanja u različitim percepcijama prostora. Ti odnosi bit će razmatrani na razini tjelesnih struktura, tjelesnog (osobnog) prostora te okoline u kojoj se tijelo pokreće.

- Pažnju ćemo najprije staviti na osvještavanje i razumijevanje anatomskih veza kako bi što bolje mogli prepoznati osnovno uporište iz kojeg polazi pokret te kako bi u kasnijoj fazi rada vlastito tjelesno iskustvo mogli primijeniti u izvedbi improviziranog plesnog materijala, kaže, uz ostalo, Roberta Milevoj.

Rođena u Puli 1979. godine, Roberta Milevoj od 1998. djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja na području suvremenog plesa. Dugi niz godina bogato plesno iskustvo stječe izvan formalnog institucionalnog okvira obrazovanja kroz sudjelovanje na brojnim radionicama i rezidencijalnim programima u zemlji i inozemstvu (apap – Performing Europe, Tanzfabrik Berlin, Impulstanz, Life Long Burning, MKFM i drugi). Godine 2018. upisuje preddiplomski studij suvremenog plesa – nastavnički smjer pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te nastavlja unaprjeđivati vlastito iskustvo iz različitih sadržaja suvremene plesne prakse. Gotovo 20-ak godina svoje profesionalne karijere kao plesačica surađuje s brojnim plesnim umjetnicima, redateljima i plesnim ansamblima uz koje stječe dugotrajno i vrijedno plesno znanje o izvedbi u plesu i kazalištu (Matija Ferlin, Borut Šeparović, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi / Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective i drugi). Osim mnogobrojnih izvođačkih angažmana, tijekom godina razvija svoj koreografski rukopis te potpisuje veći broj autorskih i koautorskih predstava za koje je dobila brojne nagrade. Između ostalog, dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010. godine za najbolju žensku ulogu u predstavi "Nastup", te Produkcijske nagrade 28. Tjedna suvremenog plesa 2011. godine za predstavu "Roberta, Roberta"

Program je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te u suradnji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter