DANI STVARALAŠTVA

OTVORENA IZLOŽBA GORDANE BRBOROVIĆ: Igra koju stvara glina različitih boja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S otvorenja izložbe Gordane Brborović

S otvorenja izložbe Gordane Brborović


 Još jedna izložba otvorena je u sklopu ovogodišnjih, 13. Dana stvaralaštva. Art studio priredio je izložbu "Terrae Histriae" Gordane Brborović u pulskim prostorima Srpskog kulturnog centra u Istri.

- Ubrzo nakon osnutka Art studija viziju Udruge prepoznala je vrsna pulska dizajnerica Gordana Brborović, pridružila nam se i od tada zajednički utiremo, nimalo jednostavan, ali skladan put do realizacije naših inovativnih i brojnih ideja. Isprva kao polaznica radionica keramike, nakon toga dala je svoj nemjerljiv doprinos u osmišljavanju i dizajniranju plakata i drugih vizuala dobrodošlih za stjecanje prepoznatljivosti Udruge kod publike. Zatim se okušala u vođenju radionica, dakako pod okriljem Art studija, a kao svojevrsnu umjetničku nadogradnju pripremila je ovu samostalnu izložbu koju publika ima prilike pogledati u prostoru SKUC-a u Istri s čijim se interijerom izvrsno stopila, kazao je voditelj Art Studija Igor Fabris.

Ova izložba nastala je kao svojevrsna igra, igra koju stvara glina različitih boja.

- Tom se igrom majstorski poslužila autorica u izradi svojih tanjura, zdjela, zidnih mozaika i lampi. Slažući boje i teksture, kojima stvara njoj svojstvene "pejzaže", Gordana Brborović dobila je paralelu s istarskom zemljom koja je bijela, siva i crvena i od tuda je potekao naziv izložbe. Visoke temperature pečenja i lišenost glazura daju radovima adekvatnu grubost i teksturu, upravo poput zemlje i kamena, kazao je Fabris ističući da izložba ne predstavlja samo izložbene početke Gordane Brborović, ovo je zapravo jedan mali segment njezina bogatog izričaja i eksperimentiranja s različitim tehnikama.

S umjetničkog gledišta, na radove Girdane Brborović, ali i samog Art Studija i njegova dostignuća, osvrnula se Branka Orlić.

Izložba ostaje postavljena do 18. kolovoza, a već dan kasnije svojim će se radovima predstaviti voditelj ovoga studija Igor Fabris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter