slikovnica Tatjane Pokrajac-Papucci

MONTE LIBRIĆ Karakol je gol - kreativno, poučno i zabavno

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ


Autorica knjige   "Karakol je gol" Tatjana Pokrajac-Papucci je izvrsno animirala najmlađe uz Unu Libar, a djeca su tako mogla čuti i vidjeti tko je Karakol, zašto je gol i kreirati mu odjeću. Naime, kreativni dio radionice bio je u znaku stvaranja prigodne odjeće za Karakola

 

Utorak ujutro je Monte Librić - Festival dječje knjige u Puli bio u znaku predstavljanja knjige Tatjane Pokrajac-Papucci "Karakol je gol", koja je uz crteže Davida Ivića nedavno objavljena pri Istarskom ogranku Društva hrvatskih književnika. Ova je knjiga 2018. godine nagrađena prvom nagradom na međunarodnom 4. Festivalu dječje umjetnosti u Sarajevu kao najbolja bajka.

Lako pamtljiv tekst

Autorica je izvrsno animirala najmlađe uz Unu Libar, a djeca su tako mogla čuti i vidjeti tko je Karakol, zašto je gol i kreirati mu odjeću. Naime, kreativni dio radionice bio je u znaku stvaranja prigodne odjeće za Karakola. Njezin protagonist, puž Karakol, već od prve stranice djeci se predstavlja kao vrlo simpatičan lik i stoga im se silno dopada, a pustolovine koje doživljava, odnosno proživljava su za djecu poučne, ali i vesele i zabavne.

Ova slikovnica je i poput škrinjice koja sadrži šaroliki spektar najraznovrsnijih boja, mirisa i zvukova tipičnih za najmlađe doba, za odrastanje. Naravno, pedagoška je komponenta cijelo vrijeme prisutna, nikada nije nametnuta, ali stalno se provlači kroz tijek radnje. Djelo je napisano razumljivim i jasnim jezikom, vrlo tečno.

Tekst je lako pamtljiv, što se vidjelo iz kroz radionice gdje je ova slikovnica predstavljena, a autorica ujedno tematizira, naravno uvijek uz potrebnu dozu mudre poučnosti, puno toga što se na neki način tiče djetetovog svjetonazora, kao i emotivne sfere i one spoznajne.

Autori iz Istre

Tatjana Pokrajac-Papucci objavila je devet knjiga za djecu, dobitnica je nagrada i priznanja za svoj rad, a živi i radi u Rovinjskom Selu. David Ivić živi u Gologorici, a bavi se slikanjem, crtanjem, fotografijom i dizajnom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter