U MULTIMEDIJALNOM CENTRU

Božićni koncert Limene glazbe Rovinj: GROMOGLASNI APLAUZ ZA USPJEŠNE GLAZBENIKE

Limena glazba Rovinj (Aletta BRATTONI)

Limena glazba Rovinj (Aletta BRATTONI)


Gromoglasnim aplauzom ove je subote prepun Multimedijalni centar u Rovinju dočekao vrijedne i uspješne glazbenike, članove Limene glazbe Rovinj u povodu još jednog tradicionalnog božićno-novogodišnjeg koncerta.

Bez njih je nemoguće zamisliti brojne manifestacije našega grada, pa tako ne čudi što je odaziv na koncert bio značajan. Osvojili su srca i simpatije svojih sugrađana kojima su ovim koncertom priuštili pregršt dobre glazbe, ali i zabave. Pljeskanje uz ritam, pjesma i smijeh orili su se dvoranom koja se ove večeri ispunila samo pozitivnom energijom.

Večer je tekla u božićnom raspoloženju, pa su tako samo neke od pjesama na repertoaru bile klasici "Silent night", "Feliz Navidad", "Sretan Božić svakome" i "Happy Christmas", dok su za sam kraj ostavili "O happy day".

Božićni je koncert posjetio i Djed Mraz koji je najmlađim članovima Limene glazbe nakon njihove izvedbe podijelio prigodne poklone. Svoj su program upotpunili i nastupima gostiju, pa je tako Andrea Milan svojim božanstvenim glasom i uz pratnju Limene glazbe između ostalog otpjevala i "All I want for Christmas is you", dok joj se kasnije u duetu pridružio Danijel Dragić. Drugo su iznenađenje bili klapa Valdibora koji su uz Limenu glazbu izveli čuveni "White Christmas".

"Naše koncerte publika inače budno prati i sala uvijek bude puna, a ovim bih putem želio svim Rovinjcima i šire poručiti sretan Božić i sve najbolje u 2019. godini", izjavio je voditelj i dirigent Limene glazbe Rovinj Giuseppe Bartoli.

Bartoli također napominje kako su vrata rovinjske Limene glazbe uvijek otvorena. Surađuju sa školama, pa i vrtićima, a trenutno imaju i polaznike koje je publika imala priliku čuti u samostalnoj izvedbi.

O tome gdje ih možemo očekivati sljedeće godine Bartoli govori: "Aktivni smo i angažirani tijekom karnevala, povodom Međunarodnog dana žena također ćemo održati koncert, ali možda najveći izazov 2019. godine bit će organizacija Susreta puhačkih orkestara Istre, odnosno limenih glazba Istre, koji će se održati baš u Rovinju, 25. svibnja". (A. BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter