NASTUP U POVODU DANA ŽENA

LIMENA GLAZBA ROVINJ: Rasplesali Rovinježe i turiste

| Autor: Aleta BRATTONI
Domaćini na trgu

Domaćini na trgu


Kao gosti nastupili su Complesso Bandistico "San Marco" Cassola i Pihalni orkester Šenčur

U subotu Limena glazba Rovinj uz svoje je goste, Complesso Bandistico "San Marco" Cassola i Pihalni orkester Šenčur, publici na Trgu maršala Tita priredila tradicionalni svečani koncert povodom Međunarodnog dana žena.

- Dugogodišnja je tradicija koncert povodom Dana žena, ali smo ga najčešće organizirali u intimnijoj atmosferi dvorane Multimedijalnog centra. Ove smo godine domaćini 44. Susreta puhačkih orkestara Istre, pa smo odlučili, kao svojevrsnu najavu, j koncert organizirati na trgu, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme, rekao je voditelj i dirigent Limene glazbe Rovinj Giuseppe Bartoli.

Spektakl kojega su priredili započeo je defileom s Trga na Lokvi. Koncert je započeo s prvim njihovim gostima, Complesso Bandistico "San Marco" Cassola, koji su nastali još davne 1894. godine, pa tako ove godine slave svojih 125 godina postojanja. Complesso Bandistico zagrijao je atmosferu uz dirigenta Alessandra Gasparotta, dok su sljedeći na nastupili Pihalni orkester Šenčur iz Slovenije, do nedavno jedan od najmlađih orkestara koji ove godine slavi 17. godinu postojanja. Svirali su pod vodstvom Simona Tavčara, a njihove je skladbe upotpunio i ženski vokal. Oba orkestra s Limenom glazbom Rovinj surađuju već dugi niz godina.

Posljednji su svirali domaćini, koji su, uz interakciju i vidno oduševljenje publike, pokazali zašto su Rovinjci toliko ponosni na njih. Iako smo se već mogli uvjeriti kako se ne radi o običnoj limenoj glazbi, svakoga nas puta ponovno iznenade, pa su tako, među ostalim skladbama, mjesta pronašle i pjesme poput "Radio Gaga" i "All about that bass", što je posebice privuklo mlađu populaciju.

Rovinjski se trg tog popodneva znatno popunio, a osim toga, ova su tri orkestra uspjela i rasplesati građane i turiste. Podsjetimo da se radi o "uvertiri" onoga što nas očekuje 25. svibnja na Susretu puhačkih orkestara Istre koji se ove godine po treći put održava upravo u Rovinju, što domaćinima predstavlja veliko zadovoljstvo, ali ujedno i velik izazov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter