Labina

Večeras se otvara 3. Festival umjetnosti i tolerancije koji će se održavati na nekoliko lokacija

| Autor: Branko Biočić
Ria Gobo (Snimio Branko Biočić)

Ria Gobo (Snimio Branko Biočić)


Grad Labin će od četvrtka pa do nedjelje postati multikulturalno središte Istre. U četvrtak u 19,45 na kuli Torijonu svečano se otvara treće izdanje jedinstvenog Festivala umjetnosti i tolerancije - Labina. Festival će predstaviti spoj ideja i stvaralaštva različitih vidova kulture, kako bi kroz umjetnost poslao vrijednu poruku tolerancije.

Programski sadržaj ovogodišnjeg izdanja festivala odvijat će se na nekoliko lokacija u Labinu. Kao i prethodne dvije godine, publika će imati priliku prisustvovati kazališnim predstavama, radionicama, izložbama i koncertima.

Program započinje izložbom vojvođanskih i istarskih umjetnika u Gradskoj knjižnici Labin u 18 sati, koju će posjetitelji moći pogledati kroz sve dane festivala. Svečano otvorenje zakazano je za četvrtak 11. srpnja u 19:45 sati na Torionu, a kazališni program započinje istu večer u Teatrinu.

Na repertoaru će se naći predstave »Mistero Buffo« kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatara iz Zagreba, pretpremijera predstave »O ljudima i drugim igračkama« u koprodukciji Vojvođanskog kulturnog centra »Miloš Crnjanski«, Kazališta Virovitica i Udruge Labina te predstava »Nevjerojatan događaj« zagrebačkog Teatra EXIT. Glazbeni program upotpunit će koncerti »Beli Oli i Skupljači perja«, spoj tradicionalnog romskog i makedonskog melosa s autorskom glazbom Olivera Josifovskog, i hitovi iz svjetskih mjuzikla, »U ritmu Broadwaya«, nastale u suradnji HNK Ivana Pl. Zajca i B Glad produkcije iz Rijeke.

Održat će se i »Glazbena rock’n’roll radionica« koju će voditi Bale Bulatović iz Novog Sada te likovna radionica za djecu, »Labinu s ljubavlju«, koju će voditi Vesna Pantić »Maštalica« iz Novog Sada. Bit će organiziran i okrugli stol »Artisti na žici«, čija je ideja povesti raspravu o uspostavljanju ravnoteže između vlastite umjetničke vizije i vlastite savjesti. Kao ovogodišnja »Labina«, zaštitno lice festivala, odabrana je 15-godišnja nagrađivana flautistica Ria Gobo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter