vEČERAS

Koncert Luke Demarina u crkvi svetog Franje u Puli: Klasika s motivima istarske ljestvice

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Večeras u 20.30 sati u crkvi sv. Franje održat će se autorski koncert skladatelja Luke Demarina. Riječ je o koncertu klasične glazbe s prizvukom popularne glazbe uz korištenje motiva istarskog folklora i istarske ljestvice. Luka Demarin diplomirao je glazbenu teoriju, klavir i kompoziciju (Umjetnička akademija Split i Akademija za glasbo Ljubljana) i trenutačno je zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Puli.

Sudjeluju: David Kumpare, klarinet; Snježana Demarin, klavir; Patricia Žudetić, sopran; Veronika Ravlić, klavir; Samanta Stell, flauta; Anamarija Lovrečić, harmonika; Ivan Šugar, saksofon; Luka Demarin, klavir; Dajana Lupić, sopran; Gloria Cihal, flauta te klaviristi Ivano Alambašić, Kaja Zagoranski i Ivana Benčić.

O Luki Demarinu već smo više puta pisali, o raznim njegovim uspjesima i djelovanju u raznim poljima glazbe.

Luka Demarin rođen je 3. studenoga 1993. godine u Puli, a glazbom se bavi od svoje sedme godine kad je započeo glazbeno obrazovanje u GŠ I. M. Ronjgova u Puli u razredu prof. Čedne Osip (glavni predmet klavir). Nakon završetka srednje glazbene škole i opće gimnazije na Umjetničkoj akademiji u Splitu upisuje studije glazbene teorije i klavira u klasi prof. Jadranke Garin, a kasnije i kompozicije na Akademiji za glazbu u Ljubljani, u klasi prof. Marka Mihevca).

Glazbenu teoriju diplomirao je u rujnu 2018. nakon pisanja i obrane detaljnoga istraživačkog rada s tematikom istarske ljestvice u umjetničkoj glazbi hrvatskih skladatelja pod mentorstvom prof. Mirjane Siriščević, klavir u ožujku 2019. održavanjem samostalnoga diplomskog koncerta, a kompoziciju u listopadu 2019. obranivši rad na temu istarske ljestvice u vlastitom opusu, nakon skladanja originalnih skladbi za razne sastave i izvođače u sklopu cjelovečernjeg koncerta u Ljubljani 2019. Dobitnik je brojnih nagrada. Radio je kao profesor teorijskih glazbenih predmeta u GŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, a trenutno radi na pulskoj Muzičkoj akademiji.


Podijeli: Facebook Twiter