godišnji skup

Hrvatsko etnološko društvo u Istri obilježava 65 godina postojanja

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U povodu obilježavanja 65 godina svoga postojanja, Hrvatsko etnološko društvo godišnji skup održava u Istri, točnije u Etnografskom muzeju Istre od 22. do 24. svibnja.

Na skupu je predviđeno odražavanje dva plenarna predavanja, jedne radionica te 42 izlaganja (ukupno 56 autora) te predstavljanje Kataloga stalnog postava Etnografskog muzeja Istre. Prigodno će biti postavljena izložba "Pogled u budućnost: grad 2030".

Sudionici će, uz vodstvo moći razgledati novi stalni postav EMI-ja te posjetiti Ekomuzej "Vlaški puti" u Šušnjevici. Skup HED-a ujedno je i završni dio programa Četvrtkom u muzeju! koji se održavao od ožujka do kraja svibnja.

Zamišljanje i/ili oblikovanje budućnosti relevantna je tema za etnologe i kulturne antropologe različitih interesa i područja djelovanja s heterogenih teorijskih i metodoloških te praktičnih polazišta.

Međutim, budućnosti su tema i istraživačima migracija, multikulturnosti, multikulturnih politika, pojedincima i ustanovama koji se brinu o očuvanju i prezentiranju materijalne i nematerijalne kulturne baštine, i tako dalje


Podijeli: Facebook Twiter