KRAJ STOJEDINICE

Radio 101 na rubu stečaja. Vlasnik sudu poslao dopis: "Nemam ni imovine ni novca na računima"

| Autor: Hina
(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)

(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)


Trgovački sud u Zagrebu je u postupku za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 zaprimio dopis odvjetnice koji zastupa tu tvrtku u kojem se ističe da bivši vlasnik Thomas Alexander Thimme više ne zastupa tvrtku i da Radio 101 nema imovinu i novca na računima.

Dopis je uslijedio nakon što je sud sredinom lipnja naredio odgovornoj osobi Radija 101 Thomasu Alexanderu Thimmeu da u roku od osam dana dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju tvrtke u kojem će, među ostalim, biti naznačeni podaci o imovini dužnika.

Prije svega, sud je zatražio popis nekretnina i pokretnina te gdje se nalaze, ali i gdje se nalaze i kome pripadaju tuđe stvari na kojima dužnik ima određena imovinska prava. 

Osim toga, zatražen je i pisani odgovor bivšeg vlasnika ima li Radio 101 d.o.o. kakvu novčanu ili koju drugu tražbinu, koja druga prava čine imovinu dužnika, ima li na računima dužnika i kod koga novac te ima li dužnik kakvu drugu imovinu.

No, u podnesku odvjetnice Lane Popadić Katić, navodi se da "Thomas Alexander Thimme nije ovlaštena osoba za zastupanje dužnika pa isti niti ne može postupiti po naloženom". Ističe i da je osnivač Radija 101 - tvrtka Impossibile Egressus d.o.o. brisana iz sudskog registra lani u kolovozu te da je Thomas Alexander Thimme dao ostavku i prije toga.

"Također se navodi, prema saznanjima iako nije osoba koja ih ima, kako Radio 101 d.o.o. nema imovine, pokretne ni nepokretne kao i novčanih sredstava na računima", zaključuje se u dopisu odvjetnice.

Postupak za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 d.o.o. bio je pokrenut u svibnju na prijedlog vjerovnika Ilka Dugandžića koji potražuje preko 41.000 eura. Tada je i Thimme bio prvi puta pozvan da prijavi imovinu Radija 101.

Stojedinica prestala emitirati 2021. nakon 37 godina

No, osim naredbe vlasniku, Trgovački sud u Zagrebu pozvao je Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) da za potrebe ovog stečajnog postupka dostavi uvjerenje je li Radio 101 upisan kao nositelj žiga, patenta ili nekog drugog prava industrijskog vlasništva.

Trgovački sud u Zagrebu 2022. prekinuo je predstečaj Radija 101 d.o.o., bivšeg koncesionara frekvencije 101 MHz, do pravomoćne presude Upravnog suda o tužbi protiv rješenja kojim je ta koncesija bila dodijeljena Top Radiju d.o.o.

Vlasnik Radija 101 Thomas Alexander Thimme još je sredinom listopada 2021., nakon prestanka emitiranja, zatražio produljenje roka za otvaranje predstečaja navodeći da plan restrukturiranja tvrtke namjerava dopuniti uz planirano vraćanje koncesije za emitiranje radijskog programa.

U dokumentaciji za pokretanje predstečaja bile su navedene i obaveze Radija 101 prema kreditorima,  najviše – čak 7.3 milijuna kuna prema tvrtki Impossibile Egressus kojoj je na čelu Thimme, a i on je osobno naveden kao kreditor koji potražuje oko 33.000 kuna.

Kao kreditori navedeni su berlinski Power radio i zagrebački My power station, prijavljen na istoj adresi kao i Radio 101, s nešto više od 1,5 milijuna kuna nepodmirenih obaveza.

Radio 101 prestao je emitirati nakon 37 godina 31. svibnja 2021. u ponoć nakon što mu u svibnju nije bila produljena koncesija zbog nepotpune dokumentacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater