ZAGREB

Zaključen stečaj osnivača Radija 101

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja Impossibile Egressus d.o.o., tvrtke osnivača Radija 101, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra.

Zahtjev za provedbu skraćenog stečaja tvrtke kojoj je na čelu Thomas Alexander Thimme podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći kako je lani u ožujku imala nepodmirenih obaveza u iznosu od gotovo 680.000 kuna te blokiran račun od studenoga 2021.

Tvrtka Impossibile Egressus (u prijevodu Nemogući izlaz) osnivač je nekadašnjeg Radija 101 koji je u srpnju 2021. izgubio koncesiju za emitiranje, nakon čega je Thimme ocijenio kako je davanje koncesije za frekvenciju 101 MHz konkurentskom Top radiju ''gašenje medijskog pluralizma i podržavanje medijskog monopola''. 

Najavio je i kako će se zbog toga obratiti nadležnim europskim i hrvatskim institucijama te je podnio tužbu protiv odluke Agencije za elektroničke medije (AEM) kojom je koncesija bila dodijeljena Top Radiju Ivana Jurića Kaćunića.

Odlukom Upravnog suda krajem prošle godine bila je odbijena tužba Radija 101 d. o. o. i tvrtke ZWEI 01 d. o. o. za poništenje odluke Agencije za elektroničke medije o dodjeli koncesije Top radiju.

Radio 101 prestao je emitirati nakon 37 godina postojanja 31. svibnja 2021. u ponoć nakon što mu u svibnju nije bila produljena koncesija zbog nepotpune dokumentacije. Radnici "Stojedinice" zatražili su izdavanje privremene koncesije, a predsjednik VEM-a Josip Popovac tada je objasnio da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam "privremene koncesije".

Novi postupak dodjele koncesije bio je pokrenut početkom lipnja 2021. a pristiglo je osam ponuda za frekvenciju 101 MHz. Za koncesiju na tu frekvenciju ponude su dali Top Radio d.o.o., Dvadesetičetirisedam d.o.o, Zwei 01 d.o.o, HURiN promocija d.o.o, 101 FM Radio d.o.o., Nepce svijet d.o.o., Crodux inženjering d.o.o. te Radio 101 d.o.o.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater