ritam srca

Predstavljena dvojezična knjiga Klare Polak Poljarević i Dunje Tokić: Ljubav je život, a život je ljubav

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Predstavljanje knjige "Ritam srca – The heart rhythm" pjesnikinje Klare Polak Poljarević i ilustratorice Dunje Tokić održano je u Galeriji Talisman, a o čemu su s Klarom Polak Poljarević govorili pjesnikinja Stela Cavrić i vlasnik Talismana Ervin Crnalić.

- Dvojezična je to poetska mapa, hrvatsko-engleska, zbirka pjesama o ljubavi, ali i o životu, ljubav je život, a život je ljubav, kako je kazala u pogovoru Ana Prpić Rogić. Klara stihovima, a Dunja ilustracijama dočaravaju razne aspekte manifestacije ljubavi na suptilan, lirski način, čitajući potom određene pjesme i pokazujući važnost ljubavi i manifestacije toga osjećaja. Potrebno je podijeliti ono što se osjeća, kazala je Cavrić.

Sama autorica je rekla da stvara još od djetinjstva, da je prvu pjesmu objavila u dobi od sedam godina, o Djeda Mrazu te da piše jer želi podijeliti ono što osjeća, da je to pitanje feelinga, percipiranja osjećaja, a upravo su je osjećaji i percepcija osjećaja spojili s Dunjom Tokić, te su u doba korone i lockdowna krenule s realizacijom zbirke, šaljući si mailom pjesme, odnosno ilustracije te realizirajući ih u hodu. I Crnalić je naglasio da knjiga ima format mape te da je pohvalno što su tu zastupljeni literarni i likovni izričaji u jedinstvenoj simbiozi punoj emocija.

Autorica je kazala da joj je i ljubav prema suprugu, sada pokojnom, bila inspiracija i da su zajedno proveli 25 godina te da u ljubavi ili voliš ili ne voliš.

- Ponekad se okrećem unazad na neke stvari i sagledavam ih drukčije, no poezija je nešto iznimno snažno i važno za mene. Inače, ovo mi je 20. knjiga, a imam ih u pripremi još nekoliko, navela je Polak Poljarević, a potom je krenula čitati pjesme, dvojezično, u dobrom raspoloženju.


Podijeli: Facebook Twiter