Matija Vlačić Ilirik

Privodi se kraju adaptacija rovinjske knjižnice: Bogatija za nove prostore i sadržaje

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Ovih se dana privodi kraju rekonstrukcija južne fasade zgrade knjižnice "Matija Vlačić Ilirik". No, osim svježe boje i povratka balkona, knjižnica je bogatija i za novi prostor na prvom katu. Adaptacija koja se odvijala još u siječnju, osigurala je novih stotinjak četvornih metara prostora, za koje se upravo i s nestrpljenjem iščekuje dolazak novih polica.

Po riječima ravnateljice Maje Pulić, novi će prostori biti namijenjeni svim dobnim skupinama i u njemu će se nalaziti odjel za djecu i mlade (slikovnice, igračke, beletristika, dječje enciklopedije, knjige za tinejđere), knjige na stranim jezicima, umjetnost, hobije, sport, informatiku te prostor za predstavljanje knjiga i autora.Osim toga, u prostoru je planirano i nekoliko mjesta za rad s računalom potrebnih za pisanje seminarskih radova, domaćih zadataka te za čitanje i učenje.

- Također, prostor je namijenjen za različite aktivnosti i društvene igre. Naime, tijekom ljetnih mjeseci u istom se održalo čak pet zanimljivih radionica među kojima je ona za strip imala i listu čekanja, kaže ravnateljica Pulić, dodajući i da će skorašnjim postavljanjem polica i namještaja, novi prostor u potpunosti živjeti i postati, u pravom smislu te riječi, dnevni boravak za sve Rovinjce. Knjižnica raspolaže i s oko šezdeset tisuća knjiga, odnosno sa stacionarom u Rovinjskom Selu broji 1.067 članova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter