MORINA KUTIJA

Poziv ljubiteljima naučne fantastike, horora i sličnih žanrova: Otvoren natječaj za priče i stripove

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


Online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisuje novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja, "kozmičke misterije".

- Potičemo na poigravanje s temom i što širu interpretaciju. Od krimića u svemiru, svemirskih opera, istraživanja svemira i kozmičkog horora do mračne fantastike u kojoj ćemo otkrivati tajne univerzuma. Naše se uredništvo veseli vidjeti kako će vas ova tema inspirirati i kojim ćete nas misterijama zaintrigirati.

Tražimo priče i stripove u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova. Priče mogu biti od 100 riječi do 30 000 riječi, na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku. Tekstove treba slati u.docx formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora (do 100 riječi), na e-mail adresu [email protected], poručuju iz uredništva.

Rok za slanje

Primaju stripove u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGB-u ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče (može biti na jezicima koje smo istaknuli, kao i neverbalni strip; kratka biografija autora treba biti uključena uz strip i šalje se na istu mail adresu).

Rok za slanje za 8. broj Morine kutije je 8. prosinca do 23:59. Detalji natječaja dostupni su na morinakutija.com/poziv-piscima/.

Morina kutija online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Sedmi broj na temu "balkanske tragedije" izašao je 27. rujna te je dostupan za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Sedmi broj sadrži pet novih stripova i dvanaest priča domaćih i regionalnih autora koje nas svojim balkanskim tragedijama mogu nasmijati, zastrašiti, užasnuti i zabaviti.

Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i nagrađeni podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Spotifyja, Apple Podcasta, Google Podcasta i ostalih. Povodom Mjeseca hrvatske knjige vode čitateljski izazov "Mjesec hrvatske fantastike",a časopis ima i Facebook i Instagram stranicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter