lisica i roda

U nedjelju premijera nove predstave Teatra Naranča

| Autor: Vanesa Begić
(Promo)

(Promo)


Premijera predstave "Lisica i roda" Teatra Naranča na programu je u nedjelju, 6. listopada u 18 sati u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra.

Igraju Mathilde Vukosavljević/Vlatka Rubil/Matilda Nikić i Gabriel Perić/Majkl Mikolić. Tekst je napisala i prilagodila Vlatka Rubil, režiju potpisuje Majkl Mikolić, kostimi su djelo Valentine Ferlin Živić, scenografija Vlatke Rubil i Valentine Ferlin-Živić, a songove je kreirala Vlatka Rubil.

- Ove nedjelje očekuje nas 91. premijera Teatra Naranča. Naša "Lisica i Roda" namijenjene su prvenstveno djeci, ali vjerujemo da će u njoj uživati i ona malo veća djeca koja vole kazalište, s toga ovim putem pozivam sve u nedjelju da budu s nama u dvorani narančastih stolica. Budući se ova premijera veže uz dječji tjedan koji je pred nama, predstava ima više podjela jer i ove godine nas u sljedeća dva tjedna očekuje veliki broj izvedbi diljem Istre i Hrvatske, kaže Mikolić.

- U ovoj predstavi upoznat ćemo prepredenu lisicu i naivnu rodu za koju će se kasnije ispostaviti da je lukavija nego što smo mislili. Igram Lisicu Liju i moram priznati da me to dosta zabavlja zbog toga što do sada nisam imala prilike biti "negativac" pa mi je to zapravo i ispunjenje jedne od kazališnih želja. Na probama smo kolega Gabrijel i ja bili dosta opušteni i zaigrani pa smo uz pomoć redatelja došli do zanimljivih solucija koje će se, nadamo se, svidjeti publici, kaže Vukosavljević koja tumači Lisicu.

Gabrijel Perić kaže je Roda koju igram prilično naivna i dobroćudna te zbog toga postaje lak plijen lisici koja ju nasamari. "Lik Rode gradio sam upravo iz povezivanja njegove situacije s našim vlastitim odlascima u nepoznate okoline i različitim tipovima ljudi koji nisu uvijek dobronamjerni", kaže Perić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter