skupna izložba "Osjećaji/Feelings"

Pulski Art studio se predstavio u Novom Sadu: O osjećajima uz pomoć keramike kao medija

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Nakon što je u lipnju postavljena u Beogradu, skupna izložba "Osjećaji/Feelings" Udruge Art studio iz Pule predstavljena je i publici u Novom Sadu. Rezultat je to regionalne suradnje Kulturnog centra Novi Sad i Srpskog kulturnog centra u Istri kojoj se odazvalo i 30-ak autorica iz Istre.

- Udruga Art studio rado se odazvala pozivu i raduje nas što imamo priliku predstaviti radove u keramici i u Novom Sadu, nastale u sklopu naše dugogodišnje manifestacije Dani stvaralaštva. Držimo da ovakve kulturne suradnje doprinose razvoju međuregionalne i međunarodne suradnje te dodatno promoviraju Pulu i Istru kao značajno kulturno središte s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, rekao je Igor Fabris na otvorenju izložbe u Novom Sadu.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Uz Fabrisa, izložbu u Novom Sadu otvorili su pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković i Milan Rašula u ime Srpskog kulturnog centra (SKUC) u Istri.

Art studio s izložbom Osjećaji vojvođanskoj publici predstavlja se s 49 radova različitih formata nastalih iz ruku isto toliko autora koje promišljaju o osjećajima uz pomoć keramike kao medija. Radi se o keramičkim skulpturama i keramoslikama koje su lišene boje, svi radovi su crni, bijeli ili rađeni u crno-bijeloj kombinaciji kako bi se samim oblikom i teksturom rada zapravo najvjerodostojnije predstavio i zapazio osjećaj.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

- Nakon 15 godina uspješnog djelovanja na području kulture u Puli i Istri s velikim zadovoljstvom predstavili smo izričaj pulskih autora okupljenih oko Art studija u Beogradu, a sada i u Novom Sadu. U tome značajnu ulogu ima i Srpski kulturni centar u Istri s kojim Udruga intenzivno surađuje posljednjih pet godina, zaključio je Fabris.

Ovo su međunarodno gostovanje omogućili Grad Pula, Općina Medulin i Turistička zajednica grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter