NESUĐENI KANDIDAT U 8. JEDINICI

Ivan Herak ipak neće na listu HNS-a za ove izbore. Razlog je - GLAS ISTRE

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Iz središnjice HNS-a ističu da je razlog zašto Herak neće na listu - prerana objava te informacije u medijima

Bivši političar Ivan Herak, nekadašnji član IDS-a i HSLS-a te ministar turizma u posljednjoj Vladi HDZ-a devedesetih godina prošlog stoljeća, neće se vratiti na političku scenu preko Hrvatske narodne stranke već na ljetnim parlamentarnim izborima.

Kako su poručili iz središnjice HNS-a, "na predstojećim parlamentarnim izborima gospodin Herak neće biti na listi HNS-a u 8. izbornoj jedinici i to je odluka koju su zajedno donijeli Predsjedništvo HNS-a, Županijska organizacija HNS-a Istarske županije i gospodin Ivan Herak osobno".

Mediji su nedavno objavili najavu Ivana Heraka kako će biti vodeći kandidat HNS-a u istarsko-riječkoj izbornoj jedinici te kandidat za župana na lokalnim izborima 2021. godine.

"Točno je da su se u proteklom razdoblju vodili intenzivni razgovori na tu temu i postojala su određena razmišljanja i konkretni pregovori s gospodinom Herakom kao mogućim nositeljem liste HNS-a iz niza razloga - od toga da gospodin Herak zastupa liberalne vrijednosti koje su nama u HNS-u temeljna politička odrednica do njegovog vrlo dobrog osobnog rejtinga među istarskim političarima, što su potvrdila kako javno dostupna tako i naša interna istraživanja renomiranih agencija za istraživanje javnog mnijenja, a što bi moglo pridonijeti boljem izbornom rezultatu HNS-a", priznaju u HNS-u te tvrde kako je za Herakovu lošu sudbinu kriva prerana objava njegove kandidature.

"Pregovori koje smo u HNS-u vodili postali su javni prije donošenja konkretnih i konačnih političkih odluka, pa su različiti stavovi o ovoj potencijalnoj suradnji bacili mrlju na cijeli proces, zbog čega nam je žao jer smatramo da građane više zanimaju konkretni projekti koje ćemo mi političari za njih učiniti, nego međusobni odnosi političara", poručuju iz HNS-a uz dobre želje i pozdrave Ivanu Heraku i istarskom HNS-u.

"Gospodinu Heraku želimo uspješan nastavak političke karijere, dok našim županijskim organizacijama HNS-a u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji želimo dobar rezultat na predstojećim parlamentarnim izborima", poručuju iz središnjice Hrvatske narodne stranke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter