LABIN

Za predsjednicu KUD-a Đulistan izabrana Mirela Karić

| Autor: Branko BIOČIĆ
KUD Đulistan

KUD Đulistan


KUD Đulistan iz Labina koji okuplja Bošnjake te njeguje njihovu pjesmu i ples održao je redovnu godišnju skupštinu uz minimalni kvorum i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na skupštini je razmatran izvještaj o radu u proteklom mandatu, financijski izvještaj te su izabrana tijela udruge.

Istaknute su velike poteškoće u radu KUD-a zbog pandemije koja je onemogućila održavanje proba s plesačima, posebice mlađim skupinama i nastupe u prošloj godini. Zbog zabrane javnih okupljanja i druga kulturno-umjetnička društva nisu mogla održavati tradicionalne manifestacije folklornog stvaralaštva koje su velika inspiracija mladim plesačima za dolazak na probe.

U raspravi je izražena želja da, kada dođe do popuštanja epidemioloških mjera, se plesači više angažiraju kako bi se nadoknadilo propušteno u prethodnom razdoblju. Planirana sredstva su iznosila 15 tisuća kuna, ali je ostvareno samo 4,5 tisuće što je utrošeno u nabavu novih narodnih nošnji i opreme. Svi su izvještaji jednoglasno prihvaćeni.

Skupština je za predsjednicu izabrala Mirelu Karić, za dopredsjednicu Ervadu Hervešević, a izabran je izvršni i nadzorni odbor. Novoizabrana predsjednica pozvala je članove da se nakon popuštanja epidemioloških mjera u ovoj godini intenzivnije angažiraju i redovito dolaze na probe i uigravanje koreografija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter