NOVI KULINARSKI REALITY SHOW

„VEČERA ZA PET NA SELU“ KRENULA IZ ISTRE: Zdenkini makaruni na bedru i Kristijanov krokodil za večeru

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
foto RTL televizija

foto RTL televizija


Još će se dugo prepričavati kako je Zdenka pokazala kako se žminjski makaruni valjaju na golom bedru, kako je Kristijan zbunio svoje goste kad im je umjesto glavnog jela najprije donio prepariranog krokodila, prepričavat će se i Karlina nećkanja i odbijanja da jede meso i ribu i odluka da ipak od ponuđenih ne-veganskih jela nešto malo kuša barem da bi ih mogla ocijeniti

 
 
 

 

Od proteklog ponedjeljka do petka RTL televizija emitirala je prvi ciklus novog reality showa „Večera za 5 na selu“ koji je u potpunosti snimljen u Istri odnosno svih pet kandidata je iz Istre.        Odabir Istre kao poprišta prvog ciklusa „Večere za 5 na selu“ (ovaj će se reality emitirati još najmanje devet tjedana, s natjecateljima iz drugih hrvatskih regija) zanimljiv je i intrigantan stoga što u vrijeme kada kuhanje biva jednom od najfrekventnijih tema medijske industrije zabave, a kuharsko zanimanje u svjetlu potreba istarskog turizma i ugostiteljstva posljednjih godina izuzetno dobiva na cijeni. Može dati jedan mogući inovativni pogled u inače vrlo aktualnu temu integracije tradicijske istarske kuhinje s inovativnim pristupom.

Odabrani kandidati također su intrigantna kombinacija osobnosti i kulinarskog stava, a u njihovom predstavljanju nekako se moglo naslutiti i kakav će biti njihov pristup kuhanju u ovom showu. Jasna Matić iz Višnjana predstavljena je kao osoba koja se iz grada (Poreča) preselila na selo. Vladimir Pantović Panta iz Poreča predstavljen je kao ribar i kao sudionik već nekoliko kulinarskih realityja. Zdenka Jakus iz Žminja autorica je rekordne pince od 30 kilograma i gorljiva zagovornica tradicijske istarske kuhinje. Kristijan Benić je od voditelja često nazivan „Baranjcem u Istri“ a medijsku reputaciju ima kao pobjednik jedne sezone showa „Tri, dva, jedan, kuhaj“. Karla Bedžeti iz Rijavca pokraj Pazina predstavljena je kao slobodna umjetnica, ljubiteljica adrenalinskih sportova i – veganka.

Različiti kandidati

U ovakvoj kombinaciji različitih osobnosti, generacijskih razlika, različitih iskustava u kuhanju i u javnim nastupima moglo se očekivati ne samo zanimljiva jela kojima natjecatelji nastoje impresionirati svoje goste i osvojiti što više bodova, već i zanimljive interakcije među njima, prije svega u stupnjevanim izljevima nesuglasica ili podrške, što se od ovakvog televizijskog formata i očekuje. Naime, imajmo na umu da televizijski kulinarski reality show nije tematski primarno posvećen hrani, već ljudskim karakterima i njihovim medijski atraktivnim ispoljavanjima. Ekscesi na koje natjecatelji burno reagiraju za ovakav su format važniji od onog što se vidjelo u tanjuru.

Ali da pogledamo ipak najprije u tanjure. Tjedan je otvorila Jasna koja je svojim gostima za predjelo ponudila rižoto s tikvicama i pršutom u prahu, za glavno jelo sous vide teleće obraze u crnom vinu s palentom i pršutnicama odnosno lisičarkama.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter