poziv

USUSRET NAJVEĆOJ ISTARSKOJ FEŠTI U GRAČIŠĆU: Samo još do subote možete dostaviti svoj uzorak vina!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Pozivaju se svi zainteresirani vinari na dostavu uzoraka vina na ocjenjivanje za nadolazeću 27. izložbu vina u Gračišću koja će se održati tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja.

Uzorci vina dostavljaju se samo ovog tjedna: do četvrtka u vremenu od 8 do 15 sati, a u petak i subotu od 8 do 19 sati. Vino će se zaprimati općinskoj zgradi Špital kod zvonika u Gračišću. Za svaki pojedini uzorak vina potrebno je dostaviti šest boca i ispunjenu prijavnicu. Vino se prikuplja u staklenim bocama, zapremnine 0,75 litre, zatvorene plutenim čepom, s etiketom na kojoj mora biti naznačena sorta vina, boja i godina proizvodnje (čep i etiketa moraju biti bez naznake proizvođača). Prema zaključku izvršnog odbora izložbe naplaćivat će se kotizacija prema sljedećem cjeniku: prvi uzorak 100 kuna, drugi uzorak 75 kuna te svaki naredni uzorak po 50 kuna. Po primitku rezultata, za potrebe degustacije, ovisno o odličju, potrebno će biti dostaviti 36 boca zlatom nagrađenog vina, srebrom 18 boca i 12 boca broncom nagrađenog vina. Vinari mogu više informacija dobiti na e-mail [email protected].

U tijeku su prijave za hostese, a zainteresirani se mogu javiti putem e-maila [email protected]. Prednost imaju redovni studenti i učenici, a svi prijavljeni moraju biti stariji od 18 godina. Ostale informacije moguće je dobiti na telefon 052/687-111.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter