U OKU KAMERE

"UŠMINKANA" ROVINJSKA RIVA: Očekuje se više od tisuću sudionika karnevala

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Novi "make up" za karnevalska događanja (N. O. R.)

Novi "make up" za karnevalska događanja (N. O. R.)


Rovinjski lampioni, postavljeni duž rive dobili su novo i šareno ruho. Između stupova vijore se trake u boji koje nagovještaju skorašnji vrhunac obilježavanja petog godišnjeg doba - maškara.

Tradicionalno, Pučko otvoreno učilište i ove godine za najmlađe stanovnike grada, ali i sve one koji se mladima osjećaju, organizira karnevalsku povorku u kojoj će, prema trenutnim najavama, sudjelovati više od tisuću ljudi.

Uz one najmlađe, mališane dječjih vrtića, kao i učenika rovinjskih osnovnih i srednjih škola, u povorci, koja će se organizirati 15. veljače, s početkom u 10 sati sudjelovat će i Limena glazba grada Rovinja, mažoretkinje, Crveni križ, a po prvi puta veseloj će se povorci pridružili i članice Studija za ritmiku i ples "Roxanne", odnosno Drumline Rovinj.

Za "najslađi" dio manifestacije, slastice, pobrinut će se učenici i profesori Strukovne škole Eugena Kumičića. Dodajmo, i da se karnevalska povorka, koja će se kretati Obalom Aldo Negri do centralne bine na Trgu maršala Tita, odvija pod sponzorstvom Maistre i pokroviteljstvom Grada Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter