SUBOTINA

URUČENA PRIZNANJA LAUREATIMA: Vesni Tolušić Zlatni grb za dugogodišnji humanitarni rad

Volonterka Gradskog društva Crvenog križa Buzet od 1975. godine, Tolušić se volonterskim radom posebno istaknula u krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, sudjelovala je u pružanju pomoći prilikom organiziranog cijepljenja građana buzetskog područja, a doprinijela je i u sakupljanju pomoći za stanovništvo stradalo u potresima na području Sisačko-moslavačke županije

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Zlatni grb Grada Buzeta za dugogodišnji humanitarni rad, volonterizam i izniman doprinos u popularizaciji prve pomoći te njegovanje osnovnih načela Crvenog križa u lokalnoj zajednici, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u povodu rujanske Subotine i gradskog praznika, uručen je Vesni Tolušić. Zahvalivši u ime svih laureata predlagateljima koji su ih predložili, kao i Gradskom vijeću na velikoj časti koju su im ukazali dodjelom priznanja, Tolušić je rekla kako vjeruje da je bilo jako teško odabrati koga predložiti jer je u Gradu Buzetu jako puno onih koji zaslužuju priznanje, od odličnih učenika, gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, raznih udruga do onih koji se ističu postignućima u segmentu kulture i sporta, volontera....

Brojni volonteri

- Ponosni smo što ste zaključili da naš rad nije značajan samo za nas dobitnike, već i za sredinu za koju živimo, poručila je Tolušić.

Volonterka Gradskog društva Crvenog križa Buzet od 1975. godine, Tolušić se volonterskim radom posebno istaknula u krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, sudjelovala je u pružanju pomoći prilikom organiziranog cijepljenja građana buzetskog područja, a doprinijela je i u sakupljanju pomoći za stanovništvo stradalo u potresima na području Sisačko-moslavačke županije.

Nagrade ovogodišnjim laureatima uručili su gradonačelnik Damir Kajin, predsjednik Gradskog vijeća Davor Prodan te predsjednica Odbora za javna priznanja Leana Petohleb Krota, na sjednici kojoj su bili nazočni hrvatski predsjednik Zoran Milanović, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Kolinda Grabar Kitarović, bivši slovenski predsjednik Milan Kučan, kao i izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade te saborski zastupnici.

Godišnju nagradu dobila je Vokalna skupina "Vetta" iz Vrha koja je u proteklih 10 godina od osnivanja sudjelovala na brojnim nastupima u zemlji i u inozemstvu te osvojila više nagrada i priznanja, uz ostalo tri srebrne nagrade na međunarodnim natjecanjima: "Adria cantat" u Šibeniku 2016. godine, "Istria cantat" u Puli 2018. godine, te "Aurora cantat" u Karlovcu 2019. godine.

Za doprinos promociji lokalne tradicije i baštine u radu s djecom te aktivno sudjelovanje u kulturnim, društvenim i humanitarnim aktivnostima, Godišnja nagrada uručena je i učiteljici talijanskog jezika u Osnovnoj školi "Vazmoslav Gržalja" Snježani Lovrinić i voditelju buzetskog područnog odjeljenja umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin Nikoli Lovriniću.

Nagrada automobilistu

Za postignuća u gospodarskoj djelatnosti Godišnjom nagradom nagrađen je i Miha Akrapović, vlasnik tvrtke PAB Akrapović iz Buzeta. Tvrtka zapošljava šezdesetak radnika, specijalizirana je za razvoj i proizvodnju zaštitnih kaciga i osobne zaštitne opreme, a njena najnovija protupožarna kaciga PAB FIRE 05 nagrađena je Red Dot nagradom, za dizajn proizvoda 2020. godine.

Godišnja nagrada uručena je Viliamu Prodanu, jednom od najuspješnijih hrvatskih automobilista mlađe generacije. Od značajnih postignuća posebno se ističe kao prvak Hrvatske u rally-u, klasa 2, trećim mjestom ukupnog poretka prvenstva Hrvatske u rally-u te ovogodišnjim nastupom na svjetskom rally prvenstvu u Monte Carlu kao četvrta hrvatska posada u povijesti, druga koja je došla do cilja i prva istarska posada koja je u povijesti nastupila na ovom najpoznatijem i najtežem rally-u na svijetu.

Za predani rad, izuzetne rezultate ostvarene na natjecanjima i redovitom obrazovanju, Pohvalnica Grada Buzeta uručena je Aronu Vivodi koji je svih osam razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" završio s odličnim uspjehom, a posebno se ističe osvojenim 1. mjestom na županijskom natjecanju iz fizike u osmom razredu. Pohvalnicu je dobila Mihaela Božić koja je sve je četiri godine obrazovanja u programu opće gimnazije u Srednjoj školi Buzet završila s odličnim uspjehom, a sudjelovala je u realizaciji mnogobrojnih školskih projekata među ostalim i u međunarodnom projektu "From GLOBE to ERASMUS". Pohvalnicom je nagrađen i Jan Grbac koji je tijekom srednjoškolskog obrazovanja također u programu opće gimnazije postizao odličan uspjeh s vrlo visokim prosjekom, sudjelovao u brojnim županijskim natjecanjima na kojima je ostvario zapažene rezultate te također u provedbi projekta "From GLOBE to ERASMUS". Na državnoj je maturi postigao izvrstan uspjeh, a u pojedinim je predmetima ostvario vrhunske rezultate na državnoj razini.

Gradonačelnik Damir Kajin je za iznimno zalaganje, humanitarni rad, pomoć i uloženi trud u proteklom razdoblju obilježenom pandemijom koronavirusa dodijelio Zahvalnice buzetskom obrtniku i humanitarcu Sanelu Tadiću za volonterski rad i pomoć potrebitoj obitelji, učiteljici informatike Mateji Činko za volonterski rad i svekoliku stručnu podršku pri odvijanju nastave na daljinu te dugogodišnjim volonterkama i članicama Gradskog društva Crvenog križa Buzet Aniti Buždon i Maji Ivančić.

Za iznimne rezultate tijekom akademskog obrazovanja, Top studentu Ericu Andreasu Vivodi dodijeljena je nagradna stipendija od 4.000 kuna. Studij na Prirodoslovnom matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju Fizika, smjer: istraživački, Eric je završio s prosječnom ocjenom 4,95.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter