GOTOVO 700 KVADRATA

U Pomeru počela izgradnja dječjeg vrtića. Moći će primiti oko 60 mališana

| Autor: Patricija SOFTIĆ
U Pomeru je konačno započela gradnja novog vrtića

U Pomeru je konačno započela gradnja novog vrtića


U vijećnici Općine Medulin održan je prvi koordinacijski sastanak za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru, na kojem su, uz predstavnike Općine Medulin, bili prisutni predstavnici izvođača radova MDK Građevinar d.o.o., projektanta ARH.2000 d.o.o. i stručnog građevinskog nadzora Učka-konzalting d.o.o. Naime, Općini Medulin su u prosincu 2018. godine dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu nešto većem od 5,6 milijuna kuna za ovaj projekt, a prošli tjedan konačno su započeli i prvi radovi na izgradnji.

Vrtić Pomer gradi se na ulazu u naselje Pomer, preko puta bivše Vedorne i moći će primiti minimalno 52 do 57 djece. Objekt vrtića ukupne je površine od gotovo 668 četvornih metara, odnosno 338 kvadrata po etaži, dok je dvorište za igru planirano na površini od 412 metara četvornih.

U prizemlju objekta nalaziti će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe te kuhinja. Na katu će se nalaziti jedna jedinica prijelazne te jedna jedinica vrtićke dobi, kao i kancelarija za individualni rad. Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima i neke kraće programe što unaprjeđuju odgojno-obrazovni rad u vrtiću.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 7,46 milijuna kuna, a ugovor o izgradnji zaključen je s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o. u vrijednosti od 5,56 milijuna kuna, dok je nabava za opremanje vrtića u tijeku. Razliku u cijeni Općina Medulin planira namiriti dijelom novog kreditnog zaduženja u ovoj godini kojeg planira uzeti u iznosu od 14,8 milijuna kuna. Od tog iznosa 1,65 milijuna kuna usmjerit će za vlastiti udio u financiranju izgradnje vrtića u Pomeru. Ostatak kredita namijenjen je završetku projekta proširenja škole u Medulinu, 4 milijuna kuna na proširenje groblja u Medulinu, te 7,1 milijun kuna za izgradnju prometnice mala zaobilaznica u Medulinu.

Izgradnjom novog vrtića ostvariti će se dugogodišnja želja, ali i iznimna potreba Općine Medulin i svih mještana za adekvatnim prostorom u Pomeru koji će udovoljavati potrebama obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi za naselja Pomer, Premantura i Banjole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter