TRADICIONALNA PUČKA FEŠTA

U PIĆNU ODRŽANA PETIVINA: Fešta za ljubitelje dobre kapljice ali i sve mještane Pićna i okolice

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, u subotu je u Pićnu ponovno održana tradicionalna pučka fešta Petivina koja je uz vinare i ljubitelje dobre kapljice okupila staro i mlado s područja Pićanštine ali i šire. Na Petivinu su stigli vrsni vinari, glazbenici, umjetnici, sportaši i rekreativci, poduzetnici, lokalni političari, ali najviše je bilo Pićanaca i ljudi iz susjednih općina i gradova. U izravnom kontaktu s ljudima vinari su nudili svoje najbolje i nagrađivano vino, malvaziju, rose, muškat, cabernet souvignon i merlot, a poljoprivrednici i OPG-ovi svoje proizvode.

Predstavljeni su i radovi nastali u likovno-kreativnoj radionici koju vodi Livija Babić, voditeljica likovne kreativne radionice Udruge roditelja. Već treću godinu zaredom Centar "Dobar start" promovirao je svoj rad i aktivnosti a predstavilo se i Zavičajno društvo Matko Brajša Rašan.

(Snimio Branko Biočić)

Tek formirana Udruga Forma iz Pazina koja se bavi promicanjem kulture umjetnosti, kulturne baštine i kreativnog stvaralaštva kroz suvremene umjetničke prakse također se predstavila posjetiteljima. Lovačko društvo Kamenjarka napravilo je čobanac od divljači, srnjaka, divlje svinje, govedine te dijelilo porcije za sudionike utrka ali i za sve ostale i to besplatno kao zajednički poklon Općine Pićan i lovačkog društva "Kamenjarka". Tijekom dana održane su tri utrke, u organizaciji Sportskog rekreativnog kluba (SRK) Alba iz Labina.

Udruga gljivara Martinčica uz izložbu   gljiva nudila je kao uvijek zdrave namaze od gljiva i gulaš, a udruga Agropićan, kuhani grah s mesom i kobasicama. U zabavnom dijelu programa sudjelovali su Gušti, DJ MC Foka i Edi Maružin s Banditima.

(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter