PAT POZICIJA

SLUČAJ GRADSKO VIJEĆE: Pazinski Možemo! objasnio zašto ne želi suradnju s IDS-om

U slučaju da IDS formira većinu, što će im otvoriti mogućnost za rušenje proračuna i izazivanje prijevremenih izbora u budućnosti, bit ćemo aktivna opozicija u Gradskom vijeću, poručuju iz Možemo!

| Autor: Hina
S jednog od neuspjelih pokušaja konstituiranja gradskog vijeća/Suzana Jašić (Snimio Anđelo Dagostin/Arhiva)

S jednog od neuspjelih pokušaja konstituiranja gradskog vijeća/Suzana Jašić (Snimio Anđelo Dagostin/Arhiva)


Politička platforma Možemo! jučer je pozvala da se relativna većina konačno dogovori i na zakazanoj sjednici u četvrtak predloži predsjednika Vijeća.

Podsjetivši da nažalost do sada nisu urodili plodom razgovori o konstituiranja Gradskog vijeća, koji su se, na poziv gradonačelnice Suzane Jašić, održavali kroz zajedničke sastanke svih političkih opcija zastupljenih u Gradskom vijeću, politička platforma Možemo! smatra kako je i dalje moguće da se Vijeće konstituira budući da "postoji više načina do sedam potrebnih glasova".

Politička platforma, koja je odbila ponudu IDS-a, za Hinu ističe kako je bitno da se to ključno predstavničko tijelo građana konačno konstituira.

"Nakon konzultacija, lokalna grupa i Vijeće Političke platforme Možemo! otklonili su mogućnost dogovora s IDS-om. Naša politička agenda je politička promjena i naši su birači i biračice glasali za promjene te bismo ulaskom u dogovore s IDS-om izdali svoju vjerodostojnost i lojalnost prema svojim biračima", poručili su iz Možemo!

"Naša pozicija je da za predsjednika ili predsjednicu Gradskog vijeća možemo podržati Možemo!, Nezavisnu listu ili SDP. U slučaju da IDS formira većinu, što će im otvoriti mogućnost za rušenje proračuna i izazivanje prijevremenih izbora u budućnosti, bit ćemo aktivna opozicija u Gradskom vijeću", poručili su iz Možemo!

Smatraju da bi najgora opcija bila da nitko ne formira većinu, jer tada slijede novi izbori za Gradsko vijeće "što nije dobro ni za koga", pa se stoga nadaju da do toga ipak neće doći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum