ROŽE E FIORI

PAUS SA SABORA IDS-a: "Nema podjela, nema frakcija, ton je konstruktivan..."  

| Autor: Glas Istre


Okružen nečelnikom Ližnjana Markom Ravnićem i Elenom Puh Belci predsjednik IDS-a Dalibor Paus upravo je dao kratku izjavu sa Sabora te stranke, koja je nedavno doživjela velike turbulencije nakon što je iz nje izašao dugogodišnji lider Boris Miletić, protiv kojeg je prethodno pokrenut disciplinski postupak.

Ali, Paus tvrdi da je u stranci sve u redu:

"U zadnjih nekoliko, mislim da je ovo jedan od uspješnijih sabora. Jako puno sudionika sudjeluje u raspravi, ton je konstruktivan, čuje se puno različitih mišljenja s obzirom na situaciju, ali jedinistveni smo u stavu da se moramo okrenuti budućnosti i sve napraviti da IDS bude snažan i jedinstven. Prije svega, moramo se približiti građanima", rekao je Paus, dodavši da atmosfera sa Sabora, na koji novinari nemaju pristup, govori da postoje energija i srce da se IDS vrati i bude jak kao prije.

Na novinarska pitanja Paus je rekao da u IDS-u nema Miletićeve i njegove frakcije te da je svima u cilju vratiti stranku na stare staze. Dodao je i da je odluka o Miletiću bila dobra, dakle da nije požalio zbog nje.

"Rezulatati lokalnih pokazuju da IDS nije jak kako priželjkujemo, ali svi moramo dati svoj obol u tom novom IDS-u", ponavljao je Paus.

Na Saboru se neće glasati o povjerenju njemu kao predsjedniku, ni izravno ni neizravno, jer nije predviđeno glasanje o izviješću o radu.

Paus je kratko govorio i o mijenjanju statuta IDS-a, a od zanimljivosti izdvojio je da će se razmišljati o ograničavanju mandata predsjednika stranke.

Na koncu je na novinarsko pitanje prokomentirao da sve ove dane nije vidio puno disonantnih tonova.

"Nitko u diskusijama nije izrazio svoje nepovjerenje predsjedniku", rekao je Paus. 

Sabor još traje, ali ovo je jedino obraćanje novinarima. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter