NOVIGRAD: III. Aminess Wine&Gourmet Nights

Raznovrsna gastronomska ponuda inspirirana svjetskim kuhinjama

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Skoko i Janez Bratovž

Skoko i Janez Bratovž


Riječ je o večerama otvorenoga tipa koje se treću godinu zaredom održavaju za goste jednom mjesečno, od ožujka do listopada, u novigradskim restoranima Oliveto, hotela Aminess Maestrala i Half 8

 

Sve ljubitelje gastronomskih majstorija i kapljica čuvenih vina obradovat će vijest da je započeo treći ciklus projekta Aminess Wine&Gourmet Nights kojega vodi chef David Skoko u suradnji s poznatim kolegama chefovima u organizaciji kompanije Aminess iz Novigrada. Riječ je o večerama otvorenoga tipa koje se treću godinu zaredom održavaju za goste jednom mjesečno, od ožujka do listopada, u novigradskim restoranima Oliveto, hotela Aminess Maestrala i Half 8.

Ove sezone, uz chefa Skoku, poseban gourmet doživljaj pripremat će i drugi vrhunski kuhari među kojima su dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, renomirani chef Dino Galvagno, talentirani slovenski chef Jorg Zupan, kulinarska zvijezda Hrvoje Zirojević te predstavnik studija gastronomije Aspira.

Uz odlična jela, gosti će imati priliku kušati vina lokalnih vinara poput Kabole, Degrassija, Tomaza, Kozlovića, Coronice i Matoševića te uživati u craft pivu i koktelima koje će spravljati poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni.

Ovakvim se nizom tematskih večeri promovira među domaćim i stranim gostima raznovrsna gastronomska ponuda inspirirana svjetskim kuhinjama pri čemu Skoko, već uvriježeno, stavlja naglasak na korištenje autohtonih ili lokalnih namirnica. Na ovoj prvoj večeri u pripremi specijaliteta pridružit će mu se chef Janez Bratovž.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter