Od 5. do 11. listopada

RADIONICE, PRIČAONICE I KREATIVNE AKTIVNOSTI Dječji tjedan u Poreču: Većina aktivnosti unutar predškolskih i školskih ustanova

| Autor: Gloria GLAVIĆ
Dječje igralište u Poreču

Dječje igralište u Poreču


Za sve građane "MOT 08" danas u 17 sati na Trgu slobode, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč i Gradom Porečom, organizira plesnu izvedbu plesačica na kojoj će nastupati skupine Simple i Fame te solistice udruge

Dječji tjedan, koji se diljem Hrvatske ove godine obilježava od 5. do 11. listopada, donijet će razne aktivnosti i za porečke mališane. Ove godine program je prilagođen aktualnoj epidemiološkoj situaciji te je većina aktivnosti planirana unutar predškolskih i školskih ustanova.

Za sve građane "MOT 08" danas u 17 sati na Trgu slobode, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč i Gradom Porečom, organizira plesnu izvedbu plesačica na kojoj će nastupati skupine Simple i Fame te solistice udruge. Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 svoj program organizira u suradnji s Gradom Porečom, Zdravim gradom Poreč, Pučkim otvorenim učilištem Poreč i volonterkama - tetom pričalicom Natašom Rotar i profesoricom likovne umjetnosti Marinom Dželalijom Jakominić, koje će provoditi razne kreativne i druge radionice.

Društvo "Naša djeca" Poreč organizira razne aktivnosti - s dječjim vrtićem "Radost" Poreč dogovoreno je gostovanje Bajkaonice (tete pričalice) svakog dana u jutarnjim satima, zasebno za svaku skupinu. Održat će se i "Klub za roditelje tinejdžera", prvi susret je u četvrtak 8. listopada u 19 sati, a voditeljica je vanjska suradnica, psihologinja Valentina Mladinov.

U Dječjem tjednu DND počinje i s provođenjem svojih programa raznovrsnih cjelogodišnjih radionica za djecu: od scenskog studija, break dance radionica, robotike, do radionica Mali znanstvenici, Dječji forum i Likovni laboratorij.

U subotu, 10. listopada u 10 sati u mjesnom odboru Fuškulin, DND organizira radionicu za djecu pod nazivom "Igre po starinski". Postavit će se kućica za knjige i slikovnice, čime se zaključuje projekt "Hižica puna priča", koji je DND provodio u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč, uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Talijanski dječji vrtić "Paperino" Dječji tjedan će obilježiti u sklopu raznih aktivnosti; djeca iz vrtića u Poreču imat će predstavu na otvorenom s mađioničarom i posjet Gradskoj knjižnici, djeca iz Dračevca ići će u posjet farmi i u šetnju selom, mališani iz Velog Maja radit će pano na temu prijateljstva i stablo prijateljstva, a djeca iz Varvari izvest će predstavu Crvenkapica i crtati kredama te imati radionicu o emocijama "Danas se osjećam...".

Dječji vrtić "Crvenkapica" za sve mališane organizira izlete, a imat će i priliku pogledati predstavu Teatra Naranča "Tri sestre". Osnovna škola Poreč će Dječji tjedan obilježiti u sklopu redovne nastave na satu razrednika koji će biti posvećen prigodnoj temi - prava djeteta, a sadržaj će biti prilagođen pojedinom uzrastu. Učenici i učitelji Osnovne škole Finida ovaj će tjedan obilježiti svaki sa svojim razredom kroz likovni, glazbeni, plesni i literarni izričaj, a u suradnji s DND-om nastupit će i zbor učenika jednog četvrtog razreda njihove škole.

Talijanska OŠ "Bernardo Parentin" s učenicima nižih razreda slikat će sličice s porukama prijateljstva i izrađivati prigodne narukvice, a četvrtaši će skupiti poklone i ponijeti ih u gradsko društvo Crvenog križa za potrebitu djecu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter