ZABRANI RADOVA UNATOČ

PRIVATNI INVESTITOR U VINTIJANU PRKOSI OPĆINSKOJ ODLUCI: Buka s gradilišta usred sezone mještanima ne da spavati. "Radi i nešto jako opasno!"

Općina je upoznata, sve znaju, ali ne poduzima ništa. Ako su komunalci i bili na terenu, na žalost, ništa se nije promijenilo. Građevinari su doista bezobrazni - ne bi ništa gradili da nema turizma, a onda maltretiraju sve turiste uokolo i baš ih briga! Turisti se, naravno, žale. Došli su na odmor, ali za njih u Vintijanu odmora nema, kažu nam ogorčeni mještani

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Radovi u Vintijanu

Radovi u Vintijanu


Svega tjedan dana prije službenog početka ljetne sezone, ujedno i zabrane građevinskih radova koja počinje 1. lipnja, otvoreno je gradilište privatnog investitora u Vintijanu. Sezona je počela i eto traje već gotovo dva mjeseca, a radovi ne samo da nisu prestali, već su se zahuktali, a kuća je došla do "pod krov". Očajni susjedi za pomoć su se obratiti nadležnima u Općini Medulin, sve prijavili i komunalnom redarstvu, ali pomoći nema. Gradi se i dalje i to svakodnevno već od rana jutra.

Radovi u Vintijanu

- Istina, počeli su graditi tjedan dana prije zabrane gradnje i valjda smatraju da jednom, kada je gradilište otvoreno, mogu nesmetano dalje raditi. No, oni rade i subotom i nedjeljom, svaki dan od 6.50 sati ujutro pa do 17 sati. Općina je upoznata, sve znaju, ali ne poduzima ništa. Ako su komunalci i bili na terenu, na žalost, ništa se nije promijenilo. Građevinari su doista bezobrazni - ne bi ništa gradili da nema turizma, a onda maltretiraju sve turiste uokolo i baš ih briga! Turisti se, naravno, žale. Došli su na odmor, ali za njih u Vintijanu odmora nema, barem ne ove sezone, kažu nam ogorčeni mještani i dodaju da će, s druge strane, i Općina bez pardona naplatiti sve pristojbe i naknade od turista, sve što je spada, a da nitko prstom nije mrdnuo da tim gostima odmor na području općine Medulin prođe u najboljem redu. "Znači, kada treba pitati šolde, pitaju bez ikakvih ograničenja, ali kada ih se zamoli za pomoć, onda ništa, nitko niti malim prstom ne mrdne", ogorčeni su naši sugovornici.

Radovi u Vintijanu

A da je problem i veći od svakodnevne buke, ukazuju nam na akcije paljenja smeća koje se gomila na gradilištu. S obzirom da još uvijek nemaju kontejnere niti ugovore za odvoz otpada, jedino im je rješenje da ga sami pale, a što je najgore to rade noću i tako ugrožavaju svih, jer je sve suho, a posljednji veliki požari pokazuju koliko je malo dovoljno da se požar otme nadzoru i kolike su moguće štete i opasnosti. Pogotovo ako je to vrijeme kada svi ostali u okolini već spavaju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter